Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνάντηση Albayrak (ΥΠΟΙΚ Τουρκίας) με Trump – Στο επίκεντρο το θέμα των S – 400

tags :
Συνάντηση Albayrak (ΥΠΟΙΚ Τουρκίας) με Trump – Στο επίκεντρο το θέμα των S – 400
Ο Albayrak που είναι γαμπρός του Erdogan είχε συναντήσεις με το σύμβουλο του Λευκού Οίκου, J. Kushner
Συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump είχε ο Berat Albayrak, υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας και γαμπρός του προέδρου Erdogan, γεγονός που εκτιμάται ότι θα προκαλέσει σημαντικές εξελίξεις στην πορεία των σχέσεων Τουρκίας -  ΗΠΑ.
Κύριο αντικείμενο της συνάντησης, η οποία δεν έχει προηγούμενο καθώς ουδέποτε υπουργός της Τουρκίας είχε συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, ήταν το ζήτημα της προμήθειας του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S – 400 από την Τουρκία, θέμα που έχει πυροδοτήσει μια πολύ μεγάλη σύγκρουση μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Άγκυρας, με τις ΗΠΑ μάλιστα να απειλούν την Τουρκία ακόμα και έξοδο από το ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με το Reuters, ο Albayrak, ο οποίος θεωρείται ως ο πιο έμπιστος συνεργάτης του Erdogan, φέρεται να παρουσίασε στον πρόεδρο των ΗΠΑ επιχειρήματα σχετικά με την αγορά των S – 400 ενώ υποστήριξε ότι ο πρόεδρος Trump επέδειξε μια θετική προοπτική για το θέμα, κάνοντας λόγο για εποικοδομητικές και θετικές συνομιλίες.
Δημοσιεύματα μάλιστα αναφέρουν πως η τουρκική πλευρά ανακοίνωσε πως τα εν λόγω ρωσικά αντιπυραυλικά συστήματα θα τοποθετηθούν σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη.
Νωρίτερα ο Albayrak είχε συνάντηση με τον σύμβουλο του Λευκού Οίκου (και γαμπρό του Trump), J. Kushner χωρίς ωστόσο να γίνει γνωστό τι συζητήθηκε μεταξύ τους.
Ο Τούρκος ΥΠΟΙΚ δήλωσε ότι είχε πολύ παραγωγικές συνομιλίες με διεθνείς χρηματοπιστωτικούς θεσμούς στην Ουάσινγκτον, με τον Αμερικανό ΥΠΟΙΚ, St. Mnuchin, με τον υπουργό Εμπορίου, Wilbur Ross, τονίζοντας ότι υπήρξε συμφωνία έτσι ώστε να αυξηθεί το διμερές εμπόριο στα 75 δις δολάρια σε ετήσια βάση, από 25 δις δολάρια που είναι σήμερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης