Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ασφαλής χώρα για τους επενδυτές η Ρουμανία, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών

tags :
Ασφαλής χώρα για τους επενδυτές η Ρουμανία, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών
Ασφαλής χώρα για τους επενδυτές η Ρουμανία, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών
Η Ρουμανία είναι μια ασφαλής χώρα για τους επενδυτές, καθώς σημειώνει πρόοδο όσον αφορά τη σταθερότητα του θεσμικού της πλαισίου και τη δημοσιονομική της ενίσχυση, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Eugen Teodorovici, στη διάρκεια των συναντήσεων που είχε, στην Ουάσινγκτον, με στελέχη  οργανισμών αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας και με τον διευθυντή του ευρωπαϊκού τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), P. Thomsen.
Ο κ. Eugen Teodorovici είχε συναντήσεις με εκπροσώπους των οίκων αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Standard & Poor's, Moody's και Fitch, στη διάρκεια των οποίων υπογράμμισε τα ισχυρά -όπως τα χαρακτήρισε- "σημεία" της Ρουμανίας: Το δημόσιο χρέος και το μέτριο επίπεδο του εξωτερικού χρέους, σε σύγκριση με τα περισσότερα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Επίσης, ο Ρουμάνος υπουργός Οικονομικών συναντήθηκε με τον κ. Thomsen, τον οποίο διαβεβαίωσε ότι η Ρουμανία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει με τους διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς και ότι τα μέτρα που ελήφθησαν το 2019 θα οδηγήσουν, και μακροπρόθεσμα, σε βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη.
«Η Ρουμανία καταγράφει προόδους όσον αφορά τη σταθερότητα του θεσμικού της πλαισίου και τη δημοσιονομική της ενίσχυση, τη σταθερή τοποθέτηση του δημόσιου χρέους σε φθίνουσα τροχιά, καθώς και την ενίσχυση του πλαισίου διακυβέρνησης» ανέφερε ο κ. Eugen Teodorovici.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης