Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Το SMS στο επίκεντρο μιας επιτυχημένης προεκλογικής εκστρατείας

tags :
Το SMS στο επίκεντρο μιας επιτυχημένης προεκλογικής εκστρατείας
Το SMS στο επίκεντρο μιας επιτυχημένης προεκλογικής εκστρατείας
Το 2019 είναι η χρονιά των πολλαπλών εκλογών: Στις 26 Μαΐου θα διεξαχθούν οι Ευρωεκλογές, και ταυτόχρονα ο πρώτος γύρος των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών.
Οι Εθνικές εκλογές είναι προγραμματισμένες για τον ερχόμενο Οκτώβριο. Οι πολυάριθμοι υποψήφιοι σε όλες αυτές τις εκλογικές αναμετρήσεις θα διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών αξιοποιώντας τόσο τα παραδοσιακά εργαλεία πολιτικής επικοινωνίας, όσο και τα σύγχρονα κανάλια ψηφιακής επικοινωνίας.  
Ένα από τα βασικότερα μέσα είναι το SMS. Παρά την αλματώδη αύξηση της διαδικτυακής επικοινωνίας, τα SMS παραμένουν ο ευκολότερος, ταχύτερος και πιο άμεσος τρόπος επαφής με το ευρύ κοινό. Ο βασικότερος λόγος είναι ότι παραδίδονται σε οποιοδήποτε κινητό τηλέφωνο, ακόμη και παλαιότερης τεχνολογίας δίχως συνδεσιμότητα στο internet, σε αντίθεση με τα emails, τα μηνύματα μέσω υπηρεσιών messaging και τα social media.
SMS: Ιδανικά για άμεση ενημέρωση και συνθήματα
Σύμφωνα με τους ειδήμονες της πολιτικής επικοινωνίας, τα SMS είναι το ιδανικό μέσο για την αύξηση της αναγνωρισιμότητας του υποψηφίου, αλλά και το καταλληλότερο προκειμένου να ενημερώνονται οι ψηφοφόροι σχετικά με:
-την ανακοίνωση μιας υποψηφιότητας
-τα βασικά σημεία μιας πολιτικής καμπάνιας
-τις εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις, ομιλίες κ.ά.
-άλλες χρήσιμες πληροφορίες μέσω links που επεκτείνουν την περιορισμένη έκταση του SMS
Με αυτό τον τρόπο, ο ψηφοφόρος έρχεται πιο κοντά με τον υποψήφιο και είναι πιθανότερο να λάβει μέρος σε ομιλίες και εκδηλώσεις, αλλά και να τον επιλέξει κατά την εκλογική διαδικασία.
Τα μηνύματα πρέπει να είναι περιεκτικά, διατυπωμένα με σαφήνεια και απλή γλώσσα. Η αποστολή ενός SMS λίγες ώρες ή ημέρες πριν την προσέλευση στις κάλπες, θεωρείται μία από τις πλέον αποτελεσματικές τακτικές υπενθύμισης που παρακινεί σε δράση (call-to-action).

Η πλατφόρμα της SMSAPI φιλοξενεί ήδη πολιτικές καμπάνιες

Η εύχρηστη πλατφόρμα της SMSAPI φιλοξενεί ήδη τις καμπάνιες υποψηφίων στις επερχόμενες εκλογές. Ένας από τους βασικούς συνεργάτες της στην Ελλάδα είναι το digital agency webwe.
Για τη συνεργασία της webwe με την SMSAPI μας μίλησαν οι συνιδρυτές της, κύριοι Βασίλης Παπαμούστος και Γιάννης Μποκολίνης. 
Όπως δήλωσε ο κ. Μποκολίνης, «Η συνεργασία μας με την SMSAPI είναι άψογη, καθώς πληροί δύο πολύ βασικά κριτήρια που αναζητούμε σε όλες τις συνεργασίες μας: την αξιοπιστία και τη συνέπεια λόγων-έργων.
Ενδεικτική είναι η ευχρηστία της πλατφόρμας, σε συνδυασμό με την άψογη λειτουργία της, που μας επιτρέπουν την παράδοση των sms τη στιγμή και με τον τρόπο που έχουμε συμφωνήσει με τον υποψήφιο που μας εμπιστεύτηκε (με αρκετές χιλιάδες αποστολές ανά καμπάνια).
Το ίδιο επιβεβαιώνουν και οι πελάτες μας οι οποίοι είναι πάντα απόλυτα ευχαριστημένοι από τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες αποστολής sms που τους παρέχουμε από τη webwe μέσω της SMSAPI». Από την ευρεία γκάμα των χαρακτηριστικών της πλατφόρμας, ο κ. Παπαμούστος ξεχωρίζει την εύκολη εισαγωγή επαφών, την ταχύτατη ομαδοποίησή τους και τη δυνατότητα ακριβούς προγραμματισμού του χρόνου αποστολής. «Με αυτόν τον τρόπο, μεταδίδουμε εύκολα, γρήγορα και αξιόπιστα τα μηνύματα των υποψηφίων προς τους πολίτες.
Είμαστε χαρούμενοι που έχουμε έναν σημαντικό σύμμαχο όπως η SMSAPI και μπορούμε να σχεδιάζουμε χωρίς άγχος τις καμπάνιες των υποψηφίων για τις επερχόμενες εκλογές».

Τι να προσέξουν οι υποψήφιοι

Όπως και όλες οι μορφές σύγχρονης επικοινωνίας, τα SMS απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή. Η αποστολή πολυάριθμων και «φλύαρων» μηνυμάτων ενδέχεται να έχει αντίθετα αποτελέσματα από τα προσδοκώμενα. Οι ειδικοί συστήνουν να μην αποστέλλονται μηνύματα που δεν προσφέρουν χρήσιμη πληροφορία στον παραλήπτη, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος να χαρακτηριστεί ο υποψήφιος ως «αδιάφορος» ή ακόμα και «ενοχλητικός».
Αναποτελεσματική θεωρείται εξάλλου η προσπάθεια ορισμένων υποψηφίων να μεταδώσουν πολλαπλά μηνύματα μέσω του ίδιου SMS.
Όπως συμβουλεύουν οι ειδικοί, η αποστολή του εκάστοτε μηνύματος θα πρέπει να έχει σαφή επικοινωνιακό στόχο, ο οποίος πρέπει να είναι άμεσα «ορατός» από την πρώτη ανάγνωση.
Σε κάθε περίπτωση, το βασικότερο λάθος είναι να στείλετε μηνύματα που θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως ανεπιθύμητα.
Ιδιαίτερα κρίσιμη παράμετρος μιας πολιτικής καμπάνιας μέσω SMS είναι να δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων των ψηφοφόρων αρκετά νωρίτερα από την προεκλογική περίοδο.
Η δημιουργία της βάσης πρέπει να είναι πλήρως συμβατή με τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων (GDPR), ώστε να μην εγγράφονται χρήστες που δεν έχουν συναινέσει, αλλά και να προβλέπεται η δυνατότητα εξαίρεσης (opt-out).
Αν σκοπεύετε να αξιοποιήσετε τις δυνατότητες των SMS για τη βελτίωση της πολιτικής επικοινωνίας των υποψηφίων, δοκιμάστε τώρα την εύχρηστη πλατφόρμα της SMSAPI.
Επισκεφτείτε την ελληνική έκδοση του website της SMSAPI εδώ.
Η SMSAPI ιδρύθηκε το 2007 στην Πολωνία από την ComVision, και ανέπτυξε ένα σύστημα ειδοποιήσεων μέσω SMS για επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου. Το μεγάλο ενδιαφέρον των πελατών αποτέλεσε την αφορμή για να εξελιχθεί η πλατφόρμα και να αναβαθμιστεί το λογισμικό, προκειμένου οι πελάτες να χειρίζονται απευθείας το API. Το 2015 λάνσαρε το SMSAPI.com με στόχο την παροχή της υπηρεσίας διεθνώς, σε περισσότερες από 200 χώρες. Από τον Οκτώβριο του 2017 εντάχθηκε στο LINK Mobility Group, έναν όμιλο επιχειρήσεων με παρουσία σε 15 ευρωπαϊκές χώρες, ο οποίος είναι εισηγμένος στο Χρηματιστήριο της Νορβηγίας. https://www.smsapi.com/el

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης