Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλό άνω της μιας εβδομάδας ο χρυσός - Πτώση 0,3%, στα 1.291,30 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Σε χαμηλό άνω της μιας εβδομάδας ο χρυσός - Πτώση 0,3%, στα 1.291,30 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε με πτώση 0,3% ή 3,90 δολ., στα 1.291,30 δολ. ανά ουγγιά 
Με πτώση έκλεισε σήμερα (15/4/2019) ο χρυσός, υποχωρώντας σε χαμηλό άνω της μιας εβδομάδας, καθώς η πρόοδος στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Κίνας έστρεψαν τους επενδυτές σε πιο ριψοκίνδυνα assets.
Η Ουάσιγκτον και το Πεκίνο συμφώνησαν να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός επιβολής για τον έλεγχο οποιασδήποτε εμπορικής συμφωνίας που θα υπάρξει στο μέλλον, με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών, Steven Mnuchin, να εκφράζει την ελπίδα ότι οι δύο πλευρές θα καταλήξουν σύντομα σε συμφωνία.
«Αναμένω ότι ο μηχανισμός επιβολής θα λειτουργήσεις και προς τις δύο κατευθύνσεις, ότι θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας και ότι εάν δεν το πράξουμε, θα πρέπει να υπάρξουν ορισμένες επιπτώσεις», πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ.
Επιπλέον, ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Wang Yi δήλωσε χθες (14/4) ότι το Πεκίνο επιθυμεί να δημιουργήσει μία ζώνη ελεύθερου εμπορίου με την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα «όσο το δυνατόν συντομότερα», τονίζοντας παράλληλα ότι η πολυμέρεια και το ελεύθερο εμπόριο πρέπει να διασφαλιστούν.
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε σήμερα με πτώση 0,3% ή 3,90 δολ., στα 1.291,30 δολ. ανά ουγγιά -το χαμηλότερο επίπεδο από τις 28 Μαρτίου.
Την ίδια ώρα, οριακές μεταβολές καταγράφει ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- υποχωρώντας στις 96,9 μονάδες.
Το ευρώ ενισχύεται οριακά έναντι του δολαρίου, στο 1,13 δολ., ενώ η στερλίνα καταγράφει άνοδο 0,2% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,310 δολ.
Υπενθυμίζεται ότι στο σύνολο της προηγούμενης εβδομάδας, ο χρυσός υποχώρησε οριακά, καταγράφοντας πτώση 40 σεντς.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης