Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Υψηλά 10 μηνών, αλλά κάποιες μετοχές σε υψηλά 10 ετών

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Υψηλά 10 μηνών, αλλά κάποιες μετοχές σε υψηλά 10 ετών
ΑΓΟΡΑ: Εντυπωσιακή και σήμερα με άνοδο και υψηλά 10 μηνών αφού τιμές 775 μονάδων είχε να δει ο γενικός δείκτης από τα τέλη Ιουνίου 2018. Εξαιρετική η Eurobank καθώς επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες για είσοδο στον MSCI.

Εξαιρετική και η Alpha Bank, ενώ μικρότερη ήταν η άνοδος για την Εθνική. Απώλειες κατέγραψε η Πειραιώς, η οποία δικαιούται να διορθώσει. Η Coca Cola έβαλε καλή πλάτη και ενισχύθηκε άνω του 2% με αποτέλεσμα να βοηθήσει τους δείκτες στους οποίους συμμετέχει. Ο τζίρος ήταν υψηλός και ειδικά της Eurobank.

GRIVALIA: Φαίνεται πως οι μέτοχοι βιάστηκαν να διαμαρτυρηθούν για τη συγχώνευση με τη Eurobank. Και χρήμα έχουν βάλει στην τσέπη και σε υψηλά 11 ετών είναι ο τίτλος. Δεν νομίζουμε ότι θα είχε πάει σε αυτά τα επίπεδα χωρίς τη συγχώνευση. Η άνοδος της Eurobank την τράβηξε.

ΟΛΠ: Σε υψηλά πέντε ετών η μετοχή. Εξαιρετικό το γράφημα και πηγαίνει να βρει την τιμή εξαγοράς. Στα 19,48 ευρώ με άνοδο 2,85% και υψηλό ημέρας στα 19,90 ευρώ.

ΟΛΘ: Η κίνηση του ΟΛΠ δεν μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητους τους κυνηγούς ευκαιριών. Λιμάνι και αυτό και με μεγάλο επενδυτικό πλάνο και εξαιρετικό ισολογισμό. Στα 27,90 ευρώ με άνοδο 4,10% όγκο 10 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 281 εκατ. ευρώ.

ΔΕΗ: Υποχώρησε 2,26% και έκλεισε στα 1,77 ευρώ. Τα δικαιώματα ρύπων είναι στα 26,95 ευρώ με άνοδο 1,5% και δεν είναι θετική εξέλιξη.

AS COMPANY: Προφανώς οι πωλητές έχουν βρει καλύτερες μετοχές που να παίζουν με χαμηλό p/e, p/bv, να είναι αδάνειστες και να έχουν γεμάτο ταμείο.

Ευκαιρία η πτώση της μετοχής καθώς τα θεμελιώδη είναι ισχυρά κατά την ταπεινή μας άποψη. Θυμίζουμε πως έχει αναλάβει το market making της μετοχής η Eurobank.

ΕΛΤΟΝ: Η στήλη περίμενε καθαρά κέρδη λίγο πάνω από 3 εκατ. ευρώ και ο όμιλος έβγαλε 3,5 εκατ. ευρώ. Περιμέναμε τέτοια κερδοφορία γιατί εκτιμούσαμε πως θα γίνουν προβλέψεις για επισφαλείς απαιτήσεις.

Αν δεν γίνονταν τα καθαρά κέρδη θα ήταν υψηλότερα κατά 1 εκατ. ευρώ περίπου. Αυτά περιμένουμε το 2019, δηλαδή πάνω από 4 εκατ. ευρώ. Άρα παίζει τα εκτιμώμενα φετινά κέρδη περίπου 11 φορές. Χαμηλή η μόχλευση και γενικά έχουμε θετική γνώμη για τη μετοχή.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Βελτιώνεται η χρηματιστηριακή εικόνα της μετοχής. Στο +4,60% και στα 5,46 ευρώ με όγκο 41 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 156 εκατ. ευρώ.

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Περιμένουμε αποτελέσματα χρήσης. Η μετοχή έγραψε υψηλό ημέρας στα 0,5750 ευρώ με άνοδο 6,48% και τελικά έκλεισε στα 0,5510 ευρώ με άνοδο 2,04%. Ο όγκος στις 997 χιλ. τεμάχια, καθαρός χωρίς πακέτα.

ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜΣ: Υψηλά 8 ετών και κάτι. Στα 1,1450 ευρώ με άνοδο 3,15% και όγκο 6 χιλ. τεμάχια.

ΜΕΤΟΧΕΣ: Πανηγυρίζουν για το πάρτι λέει στις τράπεζες και τα κέρδη που έχουν δώσει. Ας ρίξουν μια ματιά στο ταμπλό και θα δουν ότι η αγορά είναι σε υψηλά 10 μηνών αλλά οι τράπεζες είναι πίσω άνω του 30% από εκείνες τις τιμές που είχαν προ 10 μηνών.

Την ίδια υπάρχουν μετοχές που είναι σε υψηλά 10 ετών. Δηλαδή έχουν φτάσει τις τιμές προ μνημονίων. Αυτές κλέβουν την παράσταση και όχι οι τράπεζες. Αυτές έχουν απεγκλωβίσει κόσμο που είχε μετοχές από πριν μπούμε στα μνημόνια.

Και δεν μετράμε τις επιστροφές στους μετόχους όλα αυτά τα χρόνια. Τι να μας πουν οι τράπεζες.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης