Τελευταία Νέα
Πολιτική

Εγκαινιάστηκε το πάρκο Γιούρι Γκαγκάριν στην Κρήτη, παρουσία Κουντουρά και Ρώσων κοσμοναυτών

Εγκαινιάστηκε το πάρκο Γιούρι Γκαγκάριν στην Κρήτη, παρουσία Κουντουρά και Ρώσων κοσμοναυτών
Τα εγκαίνια Πάρκου Γιούρι Γκαγκάριν στον Καράβολα, έγιναν με αφορμή τον παγκόσμιο εορτασμό των 85 χρόνων από τη γέννηση του θρυλικού Ρώσου κοσμοναύτη
Tα εγκαίνια του Πάρκου Γιούρι Γκαγκάριν πραγματοποιήθηκαν στο Ηράκλειο της Κρήτης, παρουσία της υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντούρα και Ρώσων κοσμοναυτών.
Τα εγκαίνια στον Καράβολα, έγιναν με αφορμή τον παγκόσμιο εορτασμό των 85 χρόνων από τη γέννηση του θρυλικού Ρώσου κοσμοναύτη, το μεσημέρι της Κυριακής 14/4,  παρουσία του περιφερειάρχη Κρήτης, Στ. Αρναουτάκη και του δημάρχου Ηρακλείου,  Β. Λαμπρινού, ο οποίος είχε την πρωτοβουλία της ονοματοδοσίας του πάρκου, καθώς και του προέδρου της TEZ Tour Hellas, Δ. Χαριτίδη, ο οποίος συνδιοργάνωσε την εκδήλωση με τον δήμο.
Η κ. Κουντουρά υπογράμμισε πως «είναι χαρά και τιμή για την Ελλάδα να βρίσκονται εδώ οι Ρώσοι κοσμοναύτες που έχουν διαφημίσει την Κρήτη και την Ελλάδα από το διάστημα.
Η επιλογή να κάνουν την αποκατάσταση τους σε θέρετρα του νησιού, άλλωστε, αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της αγάπης, συνολικά των Ρώσων για τη χώρα μας που είναι συχνοί επισκέπτες και αυξανόμενοι».
Αφού υπογράμμισε ότι η πρωτοβουλία για το πάρκο είναι πολύ σημαντική, πρόσθεσε ότι δίπλα στο μνημείο  «φυτέψαμε ελιές, σύμβολο ειρήνης».
Σημειώνεται ότι στα εγκαίνια του πάρκου τιμής και μνήμης στον Ρώσο κοσμοναύτη συμμετείχε και ρωσική αποστολή με επικεφαλής τον ελληνικής καταγωγής κοσμοναύτη Θ.  Γιουρτσίχιν (Γραμματικόπουλο), παρουσία των τριών εν ενεργεία Ρώσων κοσμοναύτων, Α. Σκάπλεροφ, Ολ. Αρτέμιεφ και Σ. Προκόπιεφ.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης