Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος: Οι Πρέσπες αφαιρούν το δηλητήριο της καχυποψίας - Ολοφάνερα τα οικονομικά οφέλη

Κατρούγκαλος: Οι Πρέσπες αφαιρούν το δηλητήριο της καχυποψίας - Ολοφάνερα τα οικονομικά οφέλη
"H νίκη σε κάθε εκλογική διαδικασία αποτελεί τον μοναδικό στόχο για κόμματα εξουσίας όπως ο ΣΥΡΙΖΑ", τονίζει ο Γ. Κατρούγκαλος
Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις είναι καλύτερες από ποτέ και δεν επήλθε κανένα «πάγωμα» λόγω της στάσης της χώρας μας απέναντι στις εξελίξεις στην Βενεζουέλα,  δηλώνει ο υπουργός Εξωτερικών,  Γ. Κατρούγκαλος σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής».
Μάλιστα οι σχέσεις Ελλάδας και ΗΠΑ, όπως τονίζει, «βασίζονται στην ευθυγράμμιση συμφερόντων στην περιοχή των Βαλκανίων και της Αντατολικής Μεσογείου».
Ο κ. Κατρούγκαλος προαναγγέλλει επίσκεψη εκπροσώπου του Γκουαϊδό στην Αθήνα εντός του Απριλίου , ενώ κάνοντας αναφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών σημειώνει πως «σιγά-σιγά γίνεται κατανοητό το νόημα της Συμφωνίας, ως ένας τίμιος συμβιβασμός που ικανοποιεί την ουσία των εθνικών συμφερόντων και των δύο πλευρών, αφαιρώντας μια για πάντα το δηλητήριο της εκατέρωθεν καχυποψίας».
Όσο περνά ο καιρός τόσο περισσότερο θα γίνονται φανερά τα οικονομικά οφέλη για τη χώρα, και ιδίως για τη Μακεδονία μας, από την πρωταγωνιστική επανατοποθέτησή μας στον οικονομικό χώρο των Βαλκανίων», πρόσθετει.
Ακόμη, αναφέρει ότι  έχει ήδη συγκροτηθεί η επιτροπή για τα βιβλία και έχει παραγάγει σημαντικό έργο, ενώ από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα κυκλοφορήσουν νέα σχολικά βιβλία στη Βόρεια Μακεδονία, απαλλαγμένα από κάθε αλυτρωτισμό.
«Μία από τις σημαντικότερες αλλαγές είναι η αναφορά στην Αρχαία Μακεδονία ως αναπόσπαστο μέρος του ελληνικού πολιτισμού, όπως προβλέπεται στη Συμφωνία των Πρεσπών», συμπληρώνει ο υπουργός και σημειώνει ότι μέχρι τα μέσα Μαΐου θα συγκροτηθεί και η Επιτροπή για τα Σήματα.
Κληθείς να απαντήσει εάν ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κερδίσει τις εκλογές, υπογραμμίζει ότι «η νίκη σε κάθε εκλογική διαδικασία αποτελεί τον μοναδικό στόχο για κόμματα εξουσίας όπως ο ΣΥΡΙΖΑ.
Θεωρώ τον στόχο αυτό απολύτως ρεαλιστικό».
Σε ερώτηση για το εάν η μάχη της 26ης Μαΐου είναι δημοψήφισμα για την κυβέρνηση, απαντά πως «είναι δημοψήφισμα για το μέλλον της Ευρώπης και σημαντική πολιτική δοκιμασία.
Οι κυβερνήσεις όμως κρίνονται στις βουλευτικές εκλογές.
Γι΄ αυτές  είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος».
«Ο λαός μας έχει και μνήμη και κρίση»,καταλήγει ο κ. Κατρούγκαλος.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης