Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pompeo: Οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν τη μάχη κατά του Maduro στη Βενεζουέλα

Pompeo: Οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν τη μάχη κατά του Maduro στη Βενεζουέλα
Η Ουάσινγκτον ασκεί πιέσεις στον πρόεδρο της Βενεζουέλας Nicolas Maduro να παραιτηθεί
Oι ΗΠΑ δεν θα εγκαταλείψουν τη μάχη στη Βενεζουέλα, ξεκαθάρισε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Mike Pompeo, μία μέρα μετά την επιβολή νέων  κυρώσεων που αφορούν στο Καράκας.
Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη σε Χιλή, Παραγουάη και Περού, τρεις ταχέως αναπτυσσόμενες χώρες σε μια περιοχή όπου οι ανησυχίες της Ουάσιγκτον επικεντρώνονται στην αυξανόμενη παρουσία της Κίνας καθώς και στην κρίση της Βενεζουέλας.
«Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους δεν θα σταματήσουν αυτή τη μάχη», είπε κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης στην πρωτεύουσα της Χιλής Σαντιάγκο, προσθέτοντας ότι η χώρα του θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους κατοίκους της Βενεζουέλας στον αγώνα τους για δημοκρατία.
Η Ουάσινγκτον ασκεί πιέσεις στον πρόεδρο της Βενεζουέλας Nicolas Maduro να παραιτηθεί και προτρέπει περισσότερες χώρες να ενταχθούν στον συνασπισμό που υποστηρίζει τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Juan Guaido.
Στη Νότια Αμερική παρατηρείται μία πολιτική αλλαγή τα τελευταία χρόνια προς τα δεξιά, και τα περισσότερα κράτη έχουν υποστηρίξει τον Guaido, σημειώνει το Reuters.
«Είναι μια ιστορική ευκαιρία, όταν υπάρχουν τόσες χώρες που καθοδηγούνται από την πίστη τους στην ελεύθερη αγορά και τη δημοκρατία» τόνισε ο Pompeo μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Χιλής, Sebastian Pinera.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης