Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Το δίλημμα των εκλογών είναι ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή διχασμός και νέα περιπέτεια

Γεννηματά: Το δίλημμα των εκλογών είναι ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή διχασμός και νέα περιπέτεια
«Είμαστε αισιόδοξοι, οι πολίτες ανταποκρίνονται και αυτό θα αποτυπωθεί στα εκλογικά αποτελέσματα», τονίζει η Φ. Γεννηματά
«Το δίλημμα των εκλογών είναι: Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή διχασμός και νέα περιπέτεια», τονίζει η πρόεδρος του Κινήματος, Φ. Γεννηματά, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Espresso».
Σε ερώτηση για το ποια θα είναι η πραγματικότητα για το «Κίνημα Αλλαγής» στις εκλογές που έρχονται και αν αρκεί μονοψήφιο, διψήφιο νούμερο ή η τρίτη θέση ανεξαρτήτως ποσοστού, η κ. Γεννηματά είπε «δεν βάζουμε ταβάνι, επιδιώκουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Το δίλημμα των εκλογών είναι: Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή διχασμός και νέα περιπέτεια.
Αυτό είναι το μήνυμα μας προς τους πολίτες και τους καλούμε να μας δώσουν δύναμη για να υπάρξει πραγματική προοδευτική αλλαγή στον τόπο».
«Είμαστε αισιόδοξοι, οι πολίτες ανταποκρίνονται και αυτό θα αποτυπωθεί στα εκλογικά αποτελέσματα», προσθέτει χαρακτηριστικά.
Ακόμη, η ίδια, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι κοιμάται  ήρεμα τα βράδια, όταν «δεν με ξυπνούν έκτακτα γεγονότα και επείγοντα τηλεφωνήματα» και σημειώνει «την ημέρα εμείς οι γυναίκες πρέπει να αποδεικνύουμε ότι «μπορούμε».
 Και μπορούμε.
Παίρνουμε τα πάνω μας συνεχώς.
Όμως η πολιτική εξακολουθεί να είναι ανδροκρατούμενη υπόθεση.
Κρατάμε το τιμόνι γερά αλλά βέβαια έχουμε τις αμφισβητήσεις, «δεν μπορεί», «δεν το ‘χει…».
 Δεν φθάνει μια καλή παρουσία, κάθε μέρα περνάμε από ψιλό κόσκινο και από τους άνδρες  και από τις γυναίκες.
 Όχι μόνο για τις ικανότητες μας αλλά και για πράγματα που στους άνδρες θεωρούνται αυτονόητα ή άνευ σημασίας».
Αναφέρει ότι «προφανώς υπάρχει ένταση όταν ζεις με αυτούς τους ρυθμούς.  Όταν έχεις αυτές τις ευθύνες», υπενθυμίζει ότι με αυτόν τον τρόπο ζωής μεγάλωσε, μαζί με την πατέρα της από μαθήτρια και μάλιστα «την περίοδο 1990-93 που το ΠΑΣΟΚ ήταν στην αντιπολίτευση γυρίσαμε την Ελλάδα τρεις φορές μαζί».
«Οι δικοί μου άνθρωποι είναι το καταφύγιο μου», δηλώνει χαρακτηριστικά και τονίζει ότι «ο Απρίλιος πονάει», καθώς συνδέεται με το θάνατο του πατέρα της στις 25 Απριλίου.
«Ήταν και τότε μεγάλη βδομάδα.
Η μέρα του Πάσχα, η Ανάσταση φέρνει την ελπίδα που θέλουμε όλοι μας, για τον εαυτό μας, τους δικούς μας, την πατρίδα μας, τα ξενιτεμένα παιδιά μας.
Θα περάσω τις μέρες αυτές στην Αθήνα, στο σπίτι μου, ανάσταση στη Μητρόπολη», συμπληρώνει.
Ακόμη, η κ. Γεννηματά δηλώνει «κλασσική Ελληνίδα μάνα.
Υπερπροστατευτική αλλά και άνετη», αναφέρει ότι στο σπίτι μαγειρεύει, αλλά και ότι ψωνίζει και διαλέγει τα ρούχα μόνη της,  ενώ σημειώνει πως έχει δεχτεί ένα είδος «μπούλινγκ» από κάποιους συχνά και δημόσια.
«Πολλά σχόλια, ακόμη περισσότερα υπονοούμενα με επίκεντρο την εξωτερική εμφάνιση, το χρώμα των μαλλιών, το μακιγιάζ, τα ρούχα. Κανείς δεν κάνει αντίστοιχη κριτική σε  έναν άνδρα πολιτικό.
Είναι μια προσπάθεια απαξίωσης που δεν σχετίζεται με την πολιτική, τις θέσεις τις αποφάσεις τους χειρισμούς μου και είναι άδικο.
Το ζω στο πετσί μου, με «χαλάει» αλλά το ξεπερνώ», τονίζει χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.
Σε ερώτηση για το εάν έχει βάλει όριο προσωπικό ως προς το πότε θα τελειώσει για την ίδια  η προεδρία του κόμματος ή η πολιτική γενικότερα, απαντά ότι «οι πολίτες βάζουν τέλος αλλά ο κάθε ένας από μας πρέπει να ξέρει πότε πρέπει να φύγει.
Τα αξιώματα έχουν πάντα ένα τέλος , τώρα όμως στο Κίνημα Αλλαγής είμαστε στην αρχή μιας νέας προσπάθειας».
Μεταξύ άλλων, δηλώνει ότι περισσότερο φοβάται στη ζωή «τα λάθη που δεν μας γίνονται μαθήματα» και υπογραμμίζει ότι τρομάζει «στην ιδέα να αφήσουμε στα παιδιά μας μια χειρότερη Ελλάδα από αυτή που κληρονομήσαμε».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης