Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης: Όσοι πιστεύουν στο τρίπτυχο λογική – σχέδιο – τόλμη θα στηρίξουν το Ποτάμι στις εκλογές

Θεοδωράκης: Όσοι πιστεύουν στο τρίπτυχο λογική – σχέδιο – τόλμη θα στηρίξουν το Ποτάμι στις εκλογές
Ο Στ. Θεοδωράκης χαρακτήρισε ντροπή εκλεγμένοι βουλευτές της αντιπολίτευσης να κατεβαίνουν υποψήφιοι στις ευρωεκλογές με τη συμπολίτευση
«Η μετατόπιση των ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ στα άκρα, έχει αυξήσει τη ζήτηση για τον ήπιο και συνθετικό λόγο του Ποταμιού», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα».
Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά «αν πιστέψω τις αντιδράσεις του κόσμου που συναντώ εδώ και δέκα μέρες στην περιοδεία μου, είμαστε σε πολύ καλό δρόμο.
Η μετατόπιση των καθεστωτικών κομμάτων – ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ – στα άκρα, έχει αυξήσει τη ζήτηση για τον ήπιο και συνθετικό λόγο του Ποταμιού.
Κάποιοι αντιλαμβάνονται την αξία της κοινής λογικής και αναζητούν πολιτικούς που τολμούν να μιλούν για λύσεις.
Λογική – σχέδιο - τόλμη.
Όσοι πιστεύουν σε αυτά θα στηρίξουν το Ποτάμι στις εκλογές».
Συμπλήρωσε ότι «επίσης η ευρωπαϊκή ταυτότητα του Ποταμιού, έλκει τους πολίτες που θέλουν Ευρώπη και μόνο Ευρώπη χωρίς λοξοδρομήσεις, πότε προς την Βενεζουέλα και πότε προς τους εθνικισμούς».
Ο κ. Θεοδωράκης σχολίασε αρνητικά το γεγονός πως μόνο το 5% των ανθρώπων που έφυγαν από τη χώρα τα χρόνια της κρίσης, θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν, ενώ σχετικά με τις δημοσκοπικές έρευνες τόνισε ότι  «το ρεύμα συμπάθειας προς το Ποτάμι είναι δεδομένο.
Ό,τι δεν φαίνεται στις δημοσκοπήσεις, πιστεύω ότι θα φανεί στις κάλπες».
Και συμπλήρωσε ότι όσοι πιστεύουν στο τρίπτυχο λογική – σχέδιο – τόλμη, θα στηρίξουν το Ποτάμι στις ευρωεκλογές.
Ερωτηθείς για τα καλέσματα ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ για συμμαχίες, ο Σταύρος Θεοδωράκης υποστήριξε πως «όταν δεν έχεις τι να πεις πουλάς νοσταλγία» και χαρακτήρισε ντροπή εκλεγμένοι βουλευτές της αντιπολίτευσης να κατεβαίνουν υποψήφιοι στις ευρωεκλογές με τη συμπολίτευση.
«Είναι το τελευταίο σκαλοπάτι ενός κατήφορου που άρχισε με τις μεταγραφές βουλευτών», δήλωσε, αναφέροντας πως είχε προειδοποιήσει στην Βουλή τους κ.κ. Τσίπρα, Μητσοτάκη και Γεννηματά ότι «αυτός ο δρόμος δεν θα έχει καλό τέλος.
«Τώρα καταγγέλλει ο ένας τον άλλον για το τέρας που οι ίδιοι δημιούργησαν.
Μια Βουλή κουρελού και τελικά μια κυβέρνηση κουρελού», κατέληξε.
Σχετικά με την υπόθεση Novartis επανέλαβε την θέση του Ποταμιού να αφεθεί η Δικαιοσύνη να επιτελέσει απρόσκοπτα το έργο της και κάλεσε ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ «να πάψουν να συμπεριφέρονται ως πολιτική αγωγή ή ως συνήγοροι υπεράσπισης».
Ανέφερε χαρακτηριστικά πως «τα αμαρτήματα του νέου καθεστώτος - του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή - δεν θα μας κάνουν να ξεχάσουμε τα αμαρτήματα του παλιού καθεστώτος – της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Η φαρμακευτική δαπάνη ήταν για δεκαετίες η χρυσή κότα που έτρεφε διεφθαρμένους φίλους και κομματικούς εγκάθετους».
Τέλος, ερωτώμενος για το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών, χαρακτήρισε πρόωρη μια τέτοια συζήτηση, τόνισε ωστόσο, πως «ο σύγχρονος δρόμος της πολιτικής απαιτεί καθαρές αρχές και επίλυση των προβλημάτων χωρίς ιδεοληψίες, συνεχείς αναβολές και μικροκομματικούς υπολογισμούς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης