Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μάνθος (Aenaon Markets): Το κρίσιμα τεχνικά σημεία για τη συνέχεια – Θα περάσει τη ζώνη 780-800 μονάδες ο Γ.Δ;

tags :
Μάνθος (Aenaon Markets): Το κρίσιμα τεχνικά σημεία για τη συνέχεια – Θα περάσει τη ζώνη 780-800 μονάδες ο Γ.Δ;
Ο FTSE 25 έχει πλέον περάσει πάνω και από τις 1.953 μονάδες παραμένοντας χωρίς εμφανή διαγραμματική κόπωση στην ανηφορική πορεία που έχει χαράξει μέσα στο μεσοπρόθεσμο ανοδικό κανάλι
Η ανοδική διάσπαση των 750 μονάδων και η διατήρηση των κεκτημένων με την αποτύπωση κατά την αρχή της εβδομάδας μιας πλάγιας σταθεροποιητικής κίνησης «χωνέματος» των όποιων ρευστοποιήσεων έδωσε το κατάλληλο δικαίωμα στο Γενικό Δείκτη να περάσει στην αντεπίθεση σχηματίζοντας στο ημερήσιο διάγραμμα τιμών γωνία προσέγγισης των 780 μονάδων, σημειώνει στο εβδομαδιαίο του τεχνικό σχόλιο για την αγορά, ο υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης στην Aenaon Markets, Απόστολος Μάνθος.
Τώρα εάν στις επόμενες συνεδριάσεις ο Γενικός Δείκτης διέλθει μέσα στην ισχυρή ζώνη αντίστασης των 780 με 800 μονάδων τότε είναι πολύ πιθανό να προκληθούν αναταράξεις και πιθανά κενά αέρος με απότομες βυθίσεις, καθώς κατά πρώτον ο δείκτης έχει ήδη διανύσει ένα +29% δίχως σημαντικά πτωτικά γυρίσματα ενώ κατά δεύτερον το επίπεδο των 800 μονάδων φαντάζει αρκετά «βαρύ» σε αρκετούς αναλυτές διότι αποτελεί τη γραμμή αφετηρίας αλλαγής της μακροπρόθεσμης τάσης από καθοδική σε ανοδική και θα πρέπει να «δουλευτεί» αρκετά για να επέλθει οριστική αλλαγή σελίδας στο ελληνικό χρηματιστήριο, σημειώνει ο αναλυτής.


Επίσης ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 έχει πλέον περάσει πάνω και από τις 1953 μονάδες παραμένοντας έτσι χωρίς εμφανή διαγραμματική κόπωση στην ανηφορική πορεία που έχει χαράξει μέσα στο μεσοπρόθεσμο ανοδικό κανάλι που τον διέπει από τις αρχές του χρόνου.
Επιβεβαιωμένο πάτημα του δείκτη πέριξ των 1945 μονάδων θα θέσει ως επόμενο διαγραμματικό σταθμό τις 2055 μονάδες, περιοχή όμως όπου αντιμετώπισε προβλήματα ανοδικής διαπερατότητας καθ ‘όλη τη διάρκεια του περασμένου καλοκαιριού, σχολιάζει ο κ.Μάνθος.
Τέλος την αναρρίχησή του γύρω από τη βραχυχρόνια γραμμή ανοδικής τάσης συνεχίζει ο Τραπεζικός Δείκτης έχοντας βάλει ως πρώτο στόχο τη κορυφή των 670 μονάδων. Κατάκτηση του εν λόγω επιπέδου με ταυτόχρονη αύξηση στο τζίρο συναλλαγών των τραπεζών θα επιφέρει έντονη εφίδρωση στους “short sellers”, καθώς το επόμενο σοβαρό σημείο αντίστασης εντοπίζεται σχεδόν 15% υψηλότερα, στις 770 μονάδες.


Το μόνο ίσως αρνητικό στοιχείο στην παρούσα φάση είναι η είσοδος του τεχνικού δείκτη Σχετικής Δύναμης (RSI) μέσα σε επίπεδα υπερθέρμανσης, όπου συνήθως στατιστικώς επέρχεται διόρθωση, καταλήγει ο κ.Μάνθος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης