Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απομακρύνεται από τα χαμηλά 2 εβδομάδων ο χρυσός λόγω δολαρίου - Στο +0,31% και τα 1.297,35 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Απομακρύνεται από τα χαμηλά 2 εβδομάδων ο χρυσός λόγω δολαρίου - Στο +0,31% και τα 1.297,35 δολ. ανά ουγγιά
Τα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού και τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ άσκησαν πιέσεις στο πολύτιμο μέταλλο
Ανοδικά κινείται σήμερα Παρασκευή (12/4) ο χρυσός, καθώς η πτώση του αμερικανικού δολαρίου ώθησε υψηλότερα το πολύτιμο μέταλλο, η τιμή του οποίου απομακρύνθηκε από τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο εβδομάδων.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Μαΐου 2019 καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,31% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.297,35 δολ. ανά ουγγιά, ενώ χθες (11/4) είχε υποχωρήσει στα 1,293,30 δολ. ανά ουγγιά, τα οποία αποτελούν το χαμηλότερο επίπεδο του Απριλίου.
Παράλληλα, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετράει την ισχύ του νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,31% στις 96,5 μονάδες.
Χθες, η αμερικανικύ κυβέρνηση δημοσίευσε τα στοιχεία που αφορούν τις τιμές παραγωγού για τον Μάρτιο του 2019, σύμφωνα με τα οποία σημειώθηκε μηνιαία αύξηση κατά 0,3%, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος θα περιοριστεί στο 0,2%
Όσον αφορά τις αιτήσεις για επίπεδομα ανεργίας στις ΗΠΑ την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 7 Απριλίου 2019, σημειώθηκε πτώση κατά 8.000 αιτήσεις, στια 196.000 αιτήσεις συνολικά, ενώ οι αναλυτές προέβλεπνα ότι θα σημειωθεί αύξηση.
Οι επενδυτές θα παραμείνουν επικεντρωμένοι και στις μελλοντικές κινήσεις της Federal Reserve, καθώς οι αξιωματούχοι της τράπεζας δεν έχουν αποκλείσει πλήρως το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων κατά το τρέχον έτος.
«Πιστεύω ότι προς το παρόν η Fed θα συνεχίσει να κάθεται και απλά να παρακολουθεί προσεκτικά την κατάσταση», σχολίασε ο αναλυτής της ThinkMarkets, Naeem Aslam, προσθέτοντας ότι «η απόδειξη για αυτό έρχεται από το γεγονός ότι η τιμή του χρυσού εξακολουθεί να διαπραγματεύεται πάνω από τη ζώνη των 1.300 δολαρίως».
Ο ίδιος επεσήμανε ότι «αυτό είναι ένα σημαντικό επίπεδο», καθώς σύμφωνα με τον ίδιο «στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα ανάκαμψης και ελπίδας», ενώ καταλήγει λέγοντας ότι «όσο η τιμή παραμένει πάνω από αυτό το επίπεδο, έχουμε ελπίδες ότι η τιμή μπορεί να ξεπεράσει το επίπεδο των 1.350 δολαρίων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης