Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Οι ΗΠΑ δε χρησιμοποιούν έντιμες τακτικές στον οικονομικό ανταγωνισμό τους με τις άλλες χώρες

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Οι ΗΠΑ δε χρησιμοποιούν έντιμες τακτικές στον οικονομικό ανταγωνισμό τους με τις άλλες χώρες
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η Ουάσιγκτον δε βρίσκεται πλέον σε θέση να «ανταγωνίζεται τίμια» στον τομέα της οικονομίας
Τη θέση ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι πλέον σε θέση να «ανταγωνίζονται τίμια» τις υπόλοιπες χώρες στον τομέα της οικονομίας διατύπωσε σήμερα (12/4) ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergey Lavrov, μέσω ομιλίας του που πραγματοποίησε σε εκδήλωση στη Μόσχα.
Ειδικότερα, ο Ρώσος υπουργός δήλωσε ότι «οι ΗΠΑ δε χρησιμοποιούν έντιμες τακτικές όταν πρόκειται για τον οικονομικό ανταγωνισμό με τις άλλες χώρες», προσθέτοντας ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν βρίσκονται σε θέση να ανταγωνιστούν τίμια στον τομέα της οικονομίας».
Παράλληλα, ο κ. Lavrov πρόσθεσε ότι «φυσικά και σε άλλους τομείς που δεν σχετίζονται με τον αφοπλισμό και τη μη διάδοση των όπλων μαζικής καταστραφής, η διεθνής νομική βάση καταστρέφεται».
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας τόνισε ότι οι ΗΠΑ «εξακολουθούν να είναι η κορυφαία δύναμη» στον κόσμο, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «ο σχετικός ρόλος τους μειώνεται», καθώς οικονομίες όπως είναι η Κίνα και η Ινδία αναπτύσσονται ταχύτατα.
Επιπλέον, ο κ. Lavrov επεσήμανε ότι «υπάρχουν προσπάθειες από τις ΗΠΑ και τους στενούς συμμάχους τους να ιδιωτικοποιήσουν τις γραμματείες διεθνών οργανισμών, να τοποθετήσουν το προσωπικό τους εκεί και να ενώσουν το προσωπικό από άλλες χώρες στις οποίες οι Δυτικοί έχουν μόχλευση».
«Σκοπεύουν να το κάνουν αυτό ώστε να παρακάμψουν τις διάφορες ιδέες που δεν έχουν αποτελέσει αντικείμενο διακυβερνητικών διαπραγματεύσεων, αλλά στην πραγματικότητα αγγίζουν πολύ σημαντικά θέματα», τόνισε ο Ρώσος υπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης