Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χριστοδουλάκης (ΚΙΝΑΛ): Όλοι οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ θα ψηφίσουν την άρση ασυλίας του Λοβέρδου

Χριστοδουλάκης (ΚΙΝΑΛ): Όλοι οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ θα ψηφίσουν την άρση ασυλίας του Λοβέρδου
Θέλουμε να καταπέσει η σκευωρία επί της ουσίας και όχι επί της διαδικασίας είπε ο κ.Χριστοδουλάκης
Την θέση ότι όλοι οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής θα ψηφίσουν υπέρ της άρσης ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου προκειμένου η σκευωρία να καταπέσει επί της ουσίας και όχι επί της διαδικασίας διατύπωσε ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μ. Χριστοδουλάκης αναφερόμενος στην υπόθεση της Novartis.
«Υπάρχουν θεσμικά και νομικά ζητήματα αλλά εμείς δεν τα επικαλούμαστε.
Για αυτό και θα ψηφίσουμε την άρση της ασυλίας του Α. Λοβέρδου για να καταπέσει η σκευωρία Novartis επί της ουσίας και όχι επί της διαδικασίας.
Υπάρχει το άρθρο 86 του Συντάγματος σχετικά με το νόμο περί ευθύνης υπουργών.
Η επίσημη θέση του ΚΙΝΑΛ είναι ότι θα πάμε το θέμα μέχρι το τέλος νομικά.
Υπάρχει μια σκευωρία, όποιος έχει συκοφαντήσει θα υποστεί τις συνέπειες, όπως και όποιος έχει βάλει το δάχτυλο στο μέλι.
Είτε πρόκειται για δικό μας πολιτικό χώρο είτε σε άλλον η άποψή μας είναι ότι όλα πρέπει να έρθουν στο φως» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του 24/7 ο κ.Χριστοδουλάκης, αναφέροντας ως παράδειγμα την υπόθεση Παπαντωνίου, επισημαίνοντας πως «πρώτοι εμείς τον θέσαμε εκτός κόμματος».
Όσον αφορά τις πολιτικές εξελίξεις ο κ.Χριστοδουλάκης εκτίμησε ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν μαζί με τις ευρωεκλογές.
«Αν οι ευρωεκλογές γίνουν μόνες τους σε καμία περίπτωση δεν θα είναι δημοψήφισμα.
Ψηφίζουμε και για την Ευρώπη, το διακύβευμα είναι και ευρωπαϊκό» είπε ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, ο οποίος ερωτηθείς για τη συνάντηση Κουρουμπλή -  Αμβρόσιου, έκανε λόγο για «άμορφη μάζα που θα κατέβει στις επόμενες ευρωεκλογές», τονίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία πρέπει να καταλάβει ότι αυτοί που έχουν καταδικαστεί για ρατσιστική συμπεριφορά δεν χωρούν στο δημοκρατικό φάσμα, όταν το παίζεις προοδευτικός κάποιους πρέπει να αφήνεις απ έξω».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης