Τελευταία Νέα
Διεθνή

El Erian: Τεράστια αλλαγή από τη Fed όσον αφορά τη νομισματική πολιτική

tags :
El Erian: Τεράστια αλλαγή από τη Fed όσον αφορά τη νομισματική πολιτική
Η Fed αποφάσισε τον Μάρτιο να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια ενώ είναι πιθανό να μην προχωρήσει σε κάποια αύξηση εντός του 2019
Την άποψη ότι η Fed έχει μετατοπιστεί από το «υπερβολικά hawkish» που ήταν στο τέλος του 2018, στο «υπερβολικά dovish» που είναι σήμερα, εξέφρασε ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της Allianz,  Mohamed El-Erian.
Όπως δήλωσε στο CNBC, αν και μια τέτοια δραστική αλλαγή δεν αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά την αμερικανική οικονομία, έχει συμβάλει στη δημιουργία μεγαλύτερης μεταβλητότητας στις χρηματοικονομικές αγορές παγκοσμίως.
«Νομίζω ότι παράκαναν.
Στο τέταρτο τρίμηνο, ήταν υπερβολικά hawkish... και τώρα πιστεύω ότι  έχουν γίνει υπερβολικά dovish» υποστήριξε αναφερόμενος στη Fed.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η αμερικανική οικονομία είναι σε καλό στάδιο, γι' αυτό και ξαφνιάστηκε όταν η Fed «παραιτήθηκε» από την επιλογή της να αλλάξει νομισματική πολιτική για το υπόλοιπο του έτους.
Στην πραγματικότητα, ο El-Erian προέβλεψε ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να σημειώσουν ανάπτυξη 2,5% έως 3% φέτος, ενώ το 2018 η ανάπτυξη ήταν τάξης του 2,9%.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης