Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πάνω από 83.000 οι συμβασιούχοι του Δημοσίου με μισθό 390 ευρώ - Μειωμένες κατά 40% - 60% οι συντάξεις με το ν. Κατρούγκαλου

tags :
Πάνω από 83.000 οι συμβασιούχοι του Δημοσίου με μισθό 390 ευρώ - Μειωμένες κατά 40% - 60% οι συντάξεις με το ν. Κατρούγκαλου
Πάνω από 83.000 οι συμβασιούχοι του Δημοσίου με μισθό 390 ευρώ Κάτω 40% - 60% οι συντάξεις με το ν. Κατρούγκαλου
Μειώσεις 40% ως 60% επιφέρει ο επανυπολογισμός των συντάξεων με βάση το νόμο Κατρούγκαλου για τους Δημοσίους υπαλλήλους για αυτό και η κυβέρνηση «κρύβει» τα εκκαθαριστικά για 600.000 συνταξιούχους του 2019, ενώ περισσότεροι από 83.000 εργάζονται στο Δημόσιο με επισφαλή και έκτακτη απασχόληση με καθαρό μισθό 390 ευρώ.
Για το ασφαλιστικό με βάση τους υπολογισμούς της ΑΔΕΔΥ που παρουσιάστηκαν σε ημερίδα στη Θεσσαλονίκη υπάλληλος με 35 χρόνια υπηρεσίας, θα λάβει ανταποδοτική σύνταξη 330 ευρώ στην οποία θα προστεθεί η Εθνική σύνταξη.
Επιπλέον θα περικοπούν  κατά 50% οι  επικουρικές, 60% οι συντάξεις χηρείας και 20% το εφάπαξ.
Εκτενή αναφορά στο νέο τοπίο που έχει διαμορφωθεί στις συντάξεις - μετά και την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου - έκανε ο Γιώργος Ρωμανιάς, οικονομολόγος και τέως γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ο οποίος εστίασε στο ότι με το συγκεκριμένο νόμο οι συντάξεις έχουν «σπάσει» σε τρία κομμάτια: την εθνική σύνταξη, την ανταποδοτική και την προσωπική διαφορά και το μόνο εγγυημένο είναι η ανταποδοτική σύνταξη. 
«Δεν δίνουν τα εκκαθαριστικά γιατί δεν θέλουν να φανεί τι έχουν κάνει στις συντάξεις» επεσήμανε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για «ένα τεράστιο θέμα»
Ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Πολύκεντρου, Γιώργος Γιούλος, παρουσίασε αναλυτικά το νέο τοπίο που έχει διαμορφωθεί στους μισθούς και στις εργασιακές σχέσεις.
Ενδεικτικά ανέφερε πως έχουν φτάσει τις 83.575 οι εργαζόμενοι με επισφαλή και έκτακτη απασχόληση στο Δημόσιο.
Όσον αφορά στο μέσο καθαρό μηνιαίο εισόδημα τους διαμορφώνεται στα 390 ευρώ.

Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.gr
www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης