Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σουηδία: Ανοίγει εκ νέου η έρευνα κατά του Julian Assange για υπόθεση βιασμού

Σουηδία: Ανοίγει εκ νέου η έρευνα κατά του Julian Assange για υπόθεση βιασμού
Ανοίγει εκ νέου η έρευνα κατά του Julian Assange στη Σουηδία
Επίσημο αίτημα για να αρχίσει εκ νέου η έρευνα για βιασμό που εμπλέκει τον ιδρυτή των Wikileaks Julian Assange, έλαβε η εισαγγελία της Σουηδίας, μια υπόθεση που τέθηκε στο αρχείο το 2017.
Το αίτημα υπέβαλε ο νομικός σύμβουλος που εκπροσωπεί το φερόμενο θύμα.
«Σε συνέχεια των σημερινών δημοσιευμάτων που αναφέρουν ο Julian Assange συνελήφθη στο Λονδίνο, ο νομικός σύμβουλος στη Σουηδία υπέβαλε αίτημα να ανοίξει εκ νέου η σουηδική προκαταρκτική έρευνα που αφορά τον βιασμό», ανέφεραν οι εισαγγελικές αρχές.
«Θα εξετάσουμε τώρα το θέμα και θα καθορίσουμε το πώς θα συνεχίσουμε.
Δεν μπορούμε να δεσμευτούμε σε κάποιο χρονοδιάγραμμα για το πότε θα ληφθεί μια απόφαση», τόνισε η εισαγγελέας σε ανακοίνωσή της.
Ο Julian Assange είχε καταφύγει στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο από το 2012, καθώς φοβόταν την έκδοσή του στη Σουηδία προκειμένου να ανακριθεί για την υπόθεση ενός βιασμού που αρνείται ότι διέπραξε.
Τον Μάιο του 2017, μια δικαστής στη Σουηδία αποφάσισε να θέσει στο αρχείο την έρευνα βιασμού εις βάρος του ιδρυτή των Wikileaks λόγω της αναποτελεσματικότητας της εξαιρετικά μακράς διαδικασίας και όχι υπό το φως νέων γεγονότων σχετικών με την υπόθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης