Τελευταία Νέα
Διεθνή

Clarida (Fed): Η οικονομία των ΗΠΑ πιθανότατα επιβραδύνεται - Παραμένουν σημαντικοί διεθνείς κίνδυνοι

Clarida (Fed): Η οικονομία των ΗΠΑ πιθανότατα επιβραδύνεται - Παραμένουν σημαντικοί διεθνείς κίνδυνοι
Η αμερικανική οικονομία πιθανότατα κατεβάζει ταχύτητα από τον ισχυρό ρυθμό ανάπτυξης του 2018, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Fed, Richard Clarida
Η αμερικανική οικονομία πιθανότατα κατεβάζει ταχύτητα από τον ισχυρό ρυθμό ανάπτυξης του 2018, με «σημαντικούς διεθνείς κινδύνους» να θολώνουν τις προοπτικές, δήλωσε σήμερα (11/4/2019) ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), Richard Clarida.
Αυτό το καλοκαίρι, δέκα χρόνια αφότου οι ΗΠΑ αναδύθηκαν από την ύφεση, «η τρέχουσα οικονομική ανάπτυξη σχεδόν σίγουρα θα καταστεί η μακροβιότερη στην ιστορία», δήλωσε ο Clarida.
«Τα στοιχεία αυτά έχουν αποκαλύψει ενδείξεις ότι η οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ επιβραδύνεται κάπως από τον ισχυρό ρυθμό του 2018», δήλωσε ο Clarida.
«Οι προοπτικές για τη διεθνή οικονομική ανάπτυξη έχουν υποχωρήσει και παραμένουν σημαντικοί διεθνείς κίνδυνοι, όπως το Brexit», δήλωσε ο Clarida.
Σε συνδυασμό με τον «υποτονικό» πληθωρισμό, ο Clarida δήλωσε ότι οι προοπτικές δικαιολογούν την τρέχουσα πολιτική στάση της Fed, με τα επιτόκια σχεδόν σε επίπεδα που ούτε ενθαρρύνουν ούτε αποθαρρύνουν τις επενδύσεις και τις δαπάνες, και μια «υπομονετική» προσέγγιση σε οποιαδήποτε άλλη κίνηση των επιτοκίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης