Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Στα ύψη αποτιμήσεις και ψυχολογία

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Στα ύψη αποτιμήσεις και ψυχολογία
ΑΓΟΡΑ: Νέα εντυπωσιακή κίνηση με τις τράπεζες αλλά και καλά βαριά χαρτιά και όχι μόνο στο επίκεντρο. Δεν ήταν δηλαδή μία κίνηση μερικών μετοχών του FTSE 25. Υπάρχει διάχυση σε όλο το ταμπλό.

Από την άλλη παρατηρήθηκαν και κάποια «μαστιγώματα» που δεν αρέσουν στη στήλη αλλά όταν παρατηρείται τέτοιος ενθουσιασμός, συμβαίνουν. Προσοχή στις τοποθετήσεις και καλό είναι η αποφυγή μετοχών χωρίς θεμελιώδη.

Οι τράπεζες συνεχίζουν την άνοδο με νέα υψηλά από κάποιες αλλά και κάποια σημάδια κόπωσης από κάποιες άλλες. Η αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων αλλά και η πορεία των ξένων αγορών υποστηρίζουν την κίνηση.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Αυτό που κάνει εντύπωση είναι πως κάποια μέτρια προς θετικά νέα εκλαμβάνονται από τους επενδυτές ως εξαιρετικά, ενώ τα αρνητικά τα προσπερνούν. Είναι κάτι που είχαμε να το δούμε χρόνια στο ΧΑ.

Για παράδειγμα η ΔΕΗ. Τιτλοποίηση απαιτήσεων για να λάβει χρηματοδότηση και καλή συμφωνία για προμήθεια λιγνίτη αλλά από το 2020 και μετά. Από την άλλη η σημαντική άνοδος των δικαιωμάτων δεν ταράζει τους επενδυτές.

ΔΕΗ: Εξαιρετική από το ξεκίνημα της συνεδρίασης, λόγω της είδησης ότι θα δώσει ως ενέχυρο ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις για να λάβει χρηματοδότηση. Καλό δε λέμε αλλά εμείς θέλουμε να μειώσει υποχρεώσεις μέσω ταμειακών ροών και να βελτιώσει την κερδοφορία. Όμως οι επενδυτές παίζουν και εδώ turnaround story.

Με άνοδο άνω του 5% και υψηλό όγκο 828 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 416 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τον Απόστολο Μάνθο και τα tweets του φέρνει τεχνικές σκέψεις για τα 2,20 ευρώ η διάσπαση του καναλιού.



ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 7 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις μετρά η μετοχή και κέρδη από την αρχή του έτους σχεδόν 120%. Στις τελευταίες 10 συνεδριάσεις έχει μόνο μία πτωτική. Με άνοδο 3,65% σήμερα.

EUROBANK: Υψηλό ημέρας στα 0,7170 ευρώ και κλείσιμο στα 0,7020 ευρώ με υψηλό όγκο 8,6 εκατ. τεμάχια και με πωλητές που ήθελαν να δώσουν στην τιμή κλεισίματος 225 χιλ. τεμάχια. Στις τελευταίες 7 συνεδριάσεις έχει 2 ανοδικές και συνολική άνοδο 30% από την αρχή του έτους.

ΟΛΠ: Στο +1,84% και στα 18,80 ευρώ με όγκο 19 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 470 εκατ. ευρώ. Από την αρχή του έτους η άνοδος αγγίζει το 28,5%.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Εντυπωσιακή κίνηση με υψηλό όγκο 183 χιλ. τεμάχια. Στα 0,3280 ευρώ με άνοδο 14,69%. Ίσως να έχουμε κάποιο νέο αναφορικά με κάτι διαγωνισμούς που εκκρεμούν. To γράφημα είναι του Απόστολου Μάνθου.



QUEST: Τα αποτελέσματα δικαιολογούν την άνοδο. Εταιρειάρα που έχει δώσει πολλές συγκινήσεις στους μετόχους της όταν μάλιστα η αγορά βολόδερνε και δεν συγκέντρωνε ενδιαφέρον.

Αρχές 2016 η μετοχή ήταν κάτω από τα 4 ευρώ. Το γράφημα χαρακτηριστικότατο.



REDS: Δικαιολογεί καλύτερη αποτίμηση και έχει αργήσει. Στα 0,97 ευρώ με άνοδο 5,66% και όγκο 60 χιλ. τεμάχια. Αποτίμηση 55,7 εκατ. ευρώ.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Και αυτή δικαιολογεί καλύτερη αποτίμηση και σήμερα έδειξε καλά χαρακτηριστικά. Οι γνωστές φήμες για placement στον όμιλο επανέρχονται και πάλι. Στο +4,61% και στα 1,68 ευρώ.

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ: Στα 1,89 ευρώ η μετοχή με όγκο μόλις 18 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 164 εκατ. ευρώ.

ΕΥΔΑΠ: Όταν θα καταλάβουν την αξία της θα τρέχουν. Λίγο πάνω από τα 6 ευρώ πλέον η μετοχή.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης