Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Αύξηση 0,6% στις τιμές παραγωγού τον Μάρτιο 2019, η μεγαλύτερη των τελευταίων 5 μηνών

ΗΠΑ: Αύξηση 0,6% στις τιμές παραγωγού τον Μάρτιο 2019, η μεγαλύτερη των τελευταίων 5 μηνών
Ο δείκτης τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 0,6% τον Μάρτιο -η μεγαλύτερη αύξηση από τα τέλη Οκτωβρίου
Με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων πέντε μηνών αυξήθηκαν τον Μάρτιο του 2019 οι τιμές παραγωγού των ΗΠΑ, καταγράφοντας, παράλληλα, αύξηση μεγαλύτερη από την αναμενόμενη.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε σήμερα (11/4/2019) το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, ο δείκτης τιμών παραγωγού (ΡΡΙ) αυξήθηκε κατά 0,6% τον Μάρτιο -η μεγαλύτερη αύξηση από τα τέλη Οκτωβρίου- κυρίως λόγω του αυξημένου κόστους της βενζίνης, έναντι αύξησης 0,1% του Φεβρουαρίου.
Στους δώδεκα μήνες μέχρι τον Μάρτιο, ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά 2,2%, έναντι αύξησης 1,9% του Φεβρουαρίου.
Από την πλευρά τους, οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει μια άνοδο του ΡΡΙ κατά 0,3% σε μηνιαία βάση και κατά 1,9% σε ετήσια.
Οι δομικές τιμές παραγωγού, που εξαιρούν τις τιμές ενέργειας, τροφίμων και υπηρεσιών εμπορίου, παρέμειναν αμετάβλητες τον Μάρτιο, μετά από αύξηση 0,1% τον Φεβρουάριο, ενώ σε ετήσια βάση αυξήθηκαν κατά 2% -ο μικρότερος ρυθμός αύξησης από τον Αύγουστο του 2017- έναντι αύξησης 2,3% του προηγούμενου μήνα.
Οι τιμές της βενζίνης σημείωσαν άλμα 16% τον Μάρτιο -η μεγαλύτερη αύξηση από τον Αύγουστο του 2009.
Οι τιμές της ενέργειας αυξήθηκαν κατά 5,6%, έναντι αύξησης 1,8% του Φεβρουαρίου, οι τιμές των τροφίμων σημείωσαν άνοδο 0,3%, έναντι πτώσης 0,3%, ενώ το κόστος των υπηρεσιών αυξήθηκε κατά 0,3%, ενώ τον Φεβρουάριο είχαν παραμείνει αμετάβλητες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης