Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα για τον χρυσό - Στο +0,4% και τα 1.313,90 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Κέρδη για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα για τον χρυσό - Στο +0,4% και τα 1.313,90 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε με άνοδο 0,4% ή 5,6 δολ., στα 1.313,90 δολ. ανά ουγγιά
Με νέα κέρδη, για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, έκλεισε σήμερα (10/4/2019) ο χρυσός, με τους επενδυτές να αναμένουν τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα βρεθούν σήμερα τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Fed, με τους επενδυτές να αναμένεται να προσπαθήσουν να αναζητήσουν ενδείξεις για την αμερικανική οικονομία.
Υπενθυμίζεται ότι στην τελευταία συνεδρίασή της, η Fed αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι θα απέχει από περαιτέρω αυξήσεις κατά τη διάρκεια του 2019.
Την ίδια ώρα, περαιτέρω στήριξη στον χρυσό προσέφερε η ήπια αποδυνάμωση του δολαρίου, παρά τα θετικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, που έδειξαν ότι οι τιμές καταναλωτή κατέγραψαν τον Μάρτιο του 2019 τη μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων 14 μηνών, κυρίως λόγω των αυξημένων τιμών της βενζίνης, των τροφίμων και των ενοικίων.
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε σήμερα με άνοδο 0,4% ή 5,6 δολ., στα 1.313,90 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- υποχωρεί κατά 0,1% στις 96,9 μονάδες.
Το ευρώ ενισχύεται κατά 0,1% έναντι του δολαρίου, στο 1,128 δολ., ενώ η στερλίνα καταγράφει άνοδο 0,4% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,311 δολ.
Σημειώνεται ότι η πτώση του δολαρίου τείνει να προσφέρει ώθηση στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά φθηνότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Νωρίτερα, το ευρώ είχε βρεθεί προς στιγμήν υπό πίεση, καθώς ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Mario Draghi, είχε επισημάνει καθοδικούς κινδύνους για την οικονομία της Ευρωζώνης.
Τα «βλέμματα» των επενδυτών είναι, εν τω μεταξύ, στραμμένα και στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής για το Brexit.
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Theresa May προσήλθε στη Σύνοδο με κύριο αίτημα να αναβληθεί έως τις 30 Ιουνίου η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.
Οι εν εξελίξει διαπραγματεύσεις μεταξύ των Συντηρητικών και των Εργατικών δεν έχουν ακόμα καταλήξει σε μια κοινά αποδεκτή λύση για το Brexit, με τις δύο πλευρές να έχουν μεγάλη απόσταση σε μια σειρά από κρίσιμα θέματα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης