Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Η Ρωσία δεν θέλει ανεξέλεγκτες αυξήσεις στην τιμή του πετρελαίου

tags :
Putin: Η Ρωσία δεν θέλει ανεξέλεγκτες αυξήσεις στην τιμή του πετρελαίου
Η Ρωσία δεν είναι υπέρ των ανεξέλεγκτων αυξήσεων στην τιμή του πετρελαίου, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin
Η Ρωσία δεν είναι υπέρ των ανεξέλεγκτων αυξήσεων στην τιμή του πετρελαίου και είναι απόλυτα ικανοποιημένη με τις σημερινές τιμές, δήλωσε σήμερα (9/4/2019) ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin, κατά τη διάρκεια του διεθνούς φόρουμ για την Αρκτική.
Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, η Ρωσία είναι επίσης έτοιμη να συνεχίσει την συνεργασία της με τον ΟΠΕΚ όπως και να συζητήσει μαζί του αργότερα εντός του έτους για τη συμφωνία που αφορά τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου.
«Συμφωνήσαμε με τον ΟΠΕΚ, ότι εάν χρειασθούν οι κοινές μας προσπάθειες, τότε θα συναντηθούμε στο δεύτερο εξάμηνο και θα συζητήσουμε», δήλωσε ο Putin, προσθέτοντας ότι «σε κάθε περίπτωση είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε περαιτέρω με τον ΟΠΕΚ όσον αφορά τη λήψη κοινών αποφάσεων».
Αναφερόμενος στις μελλοντικές συνομιλίες με τον ΟΠΕΚ όπως και στην έκβασή τους, ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι «αυτή τη στιγμή δεν είμαι έτοιμος να πω αν αυτό θα σημαίνει μείωση της παραγωγής, ή απλώς διατήρηση της παραγωγής στα σημερινά επίπεδα».
Ο ΟΠΕΚ η Ρωσία και άλλες πετρελαιοπαραγωγές χώρες που δεν είναι μέλη του οργανισμού, και οι οποίες είναι γνωστές ως ΟΠΕΚ+, τον Δεκέμβριο του 2018 είχαν συμφωνήσει να μειώσουν την παραγωγή πετρελαίου κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως.
Η Ρωσία συμφώνησε να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου στο πρώτο εξάμηνο κατά 220,000 βαρέλια ημερησίως με βάση τα επίπεδα του Οκτωβρίου του 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης