Τουρκία: Σε πλήρη εξέλιξη η κατασκευή του πυρηνικού σταθμού στο Ακουγιού

Τουρκία: Σε πλήρη εξέλιξη η κατασκευή του πυρηνικού σταθμού στο Ακουγιού
Σε πλήρη εξέλιξη η κατασκευή του πυρηνικού σταθμού στο Ακουγιού 
Με ταχείς ρυθμούς και βάσει του αρχικού σχεδιασμού, προχωρά η κατασκευή του πυρηνικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην τουρκική πόλη Ακουγιού και σύμφωνα με ανακοίνωση της διαχειρίστριας εταιρείας τηρούνται οι κανόνες που έχει θέσει ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας.
Όπως αναφέρεται, στις 8 Μαρτίου 2019 ολοκληρώθηκε η ανέγερση του πρώτου αντιδραστήρα του πυρηνικού σταθμού, ενώ επί του παρόντος, βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες για την ανέγερση της δεύτερης μονάδας.
Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται η απόκτηση της κύριας άδειας για την κατασκευή της δεύτερης μονάδας και η έναρξη στην συνέχεια των εργασιών.
Όσον αφορά, δε, στον τρίτο αντιδραστήρα, έχει ήδη σημειωθεί πρόοδος για την εξασφάλιση της απαιτούμενης έγκρισης από την Αρχή Ατομικής Ενέργειας της Τουρκίας.
Το 70% των εργασιών για την διαμόρφωση του χώρου και την ανέγερση των υποδομών έχει ολοκληρωθεί, σύμφωνα με την Αναστάσια Ζοτέεβα, διευθύνουσα σύμβουλο της εταιρείας Akkuyu Nuclear, θυγατρικής της ρωσικής κρατικής εταιρείας ατομικής ενέργειας Rosatom, η οποία παράλληλα δήλωσε πως μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους το έργο στο σύνολο του θα έχει ολοκληρωθεί.
«Τα έργα που έχουν προγραμματιστεί για το 2019 περιλαμβάνουν την διαμόρφωση της θεμελίωσης των μονάδων 1 και 2, βάσει των εγκρίσεων και αδειών που έχουν χορηγηθεί.
Βασιζόμαστε στην τουρκική πλευρά σε αυτό.
Η Rosatom πιστεύει στην σημασία του να μιλά κανείς την ίδια γλώσσα και το έργο ο πυρηνικός σταθμός στο Ακουγιού είναι απόδειξη τούτου».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS