Τελευταία Νέα
Διεθνή

Conte: Αναμένεται ισχυρή ανάπτυξη στο β’ εξάμηνο 2019 - Ο Tria δεν έχει λόγο ανησυχεί για τη θέση του

Conte: Αναμένεται ισχυρή ανάπτυξη στο β’ εξάμηνο 2019 - Ο Tria δεν έχει λόγο ανησυχεί για τη θέση του
Η ιταλική κυβέρνηση αναμένει ότι η οικονομία θα καταγράψει «ισχυρή» ανάπτυξη στο δεύτερο εξάμηνο του 2019, δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Giuseppe Conte
Η ιταλική κυβέρνηση αναμένει ότι η οικονομία θα καταγράψει «ισχυρή» ανάπτυξη στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, δήλωσε σήμερα (5/4/2019) ο Ιταλός πρωθυπουργός, Giuseppe Conte.
«Στο δεύτερο εξάμηνο αναμένουμε πιο ισχυρή ανάπτυξη», δήλωσε ο Conte.
Τα στοιχεία για το πρώτο τρίμηνο δεν είναι ακόμη διαθέσιμα, αλλά οι περισσότεροι αναλυτές αναμένουν μια ελαφριά συρρίκνωση του ιταλικού ΑΕΠ.
Ο Conte δήλωσε ότι «όταν τελειώσει ο πόλεμος δασμών, η διεθνής οικονομική εικόνα θα αλλάξει, θα μπορούσε να είναι το σημείο καμπής από τη μία στιγμή στην άλλη».
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα ιταλικά spreads θα μειωθούν, χάρη στις κυβερνητικές ενέργειες και στις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).
Ο Ιταλός πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι οι συνομιλίες με τη Λέγκα είναι «μερικές φορές έντονες», ωστόσο τόνισε ότι «αυτό είναι φυσιολογικό».
Παράλληλα, ο Conte υπογράμμισε ότι ο υπουργός Οικονομικών, Giovanni Tria, δεν έχει λόγο να φοβάται για τη θέση του στην κυβέρνηση, παρά την αντιπαράθεση με τα δύο κυβερνώντα κόμματα σχετικά με τους κανόνες για την αποζημίωση των αποταμιευτών που υπέστησαν ζημιές από καταρρεύσεις τραπεζών.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης