Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hunt (ΥΠΕΞ Βρετανίας): Κανείς δεν επιθυμεί μία μακρά παράταση του Brexit - Δεν αποτελεί καλή επιλογή

Hunt (ΥΠΕΞ Βρετανίας): Κανείς δεν επιθυμεί μία μακρά παράταση του Brexit - Δεν αποτελεί καλή επιλογή
Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας τόνισε ότι η κυβέρνηση εργάζεται για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ «μέσα στους επόμενους δύο μήνες»
Τη θέση ότι η μακρά παράταση της μεταβατικής περιόδου για το Brexit δεν αποτελεί επιθυμητή επιλογή καμίας πλευράς, διατύπωσε σήμερα (5/4) ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Jeremy Hunt, τονίζοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει την καλύτερη δυνατή λύση.
Ειδικότερα, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι «η μακρά παράταση δεν είναι ιδανική», προσθέτοντας παράλληλα ότι «η κυβέρνηση εξακολουθεί να εργάζεται για την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα στους επόμενους δύο μήνες».
Παράλληλα, ο ίδιος κατέστησε σαφές ότι «κανείς δεν επιθυμεί μία μακρά παράταση του Brexit, ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση ούτε η Μεγάλη Βρετανία».
Ο κ. Hunt τόνισε ότι θα προσπαθήσει να πείσει τους ομολόγους του στην Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να χορηγήσουν στη Βρετανία μία νέα αναβολή για το Brexit, τονίζοντας παράλληλα ότι η συμμετοχή της χώρας του στη σύνοδο των G7 είναι «ζωτική».
Νωρίτερα, ο Βρετανός βουλευτής του Συντηριτικού Κόμματος, Jacob Rees-Mogg, δήλωσε ότι έαν το Ηνωμένο Βασιλείο παραμένει «κολλημένο» στην Ευρωπαϊκή Ένωση εξαιτίας της μακράς επέκτασης του Άρθρου 50, θα πρέπει να παρεμποδίζει τη διαδικασία λήψης αποφάσεων στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο.
«Εάν μία μακρά παράταση μας αφήσει κολλημένους μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν πιο δύσκολοι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Rees-Mogg, διευκρινίζοντας ότι «θα μπορούσαμε να ασκήσουμε βέτο σε οποιαδήποτε αύξηση του προϋπολογισμού, να παρεμποδίσουμε τον υποτιθέμενο στρατό της ΕΕ και να αποκλείσουμε τα ολοκληρωτικά σχέδια του κ. Macron».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης