Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εικόνες ντροπής στα Διαβατά - Πρόσφυγες κατά αστυνομικών - Κατάληψη του Σταθμού Λαρίσης - Συναγερμός στις ελληνικές Αρχές

Εικόνες ντροπής στα Διαβατά - Πρόσφυγες κατά αστυνομικών - Κατάληψη του Σταθμού Λαρίσης - Συναγερμός στις ελληνικές Αρχές
Περίπου 500 πρόσφυγες διανυκτέρευσαν σε σκηνές έξω από το κέντρο φιλοξενίας
Συναγερμός έχει σημάνει στις ελληνικές Αρχές, καθώς από χθες (4/4/2019) σημειώνονται σοβαρά επεισόδια στα Διαβατά Θεσσαλονίκης με τους πρόσφυγες οι οποίοι απαιτούν να φύγουν από την Ελλάδα.
Εκατοντάδες πρόσφυγες, οι οποίοι έχουν συγκεντρωθεί έξω από το κέντρο φιλοξενίας στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, απαιτούν να περάσουν τα σύνορα.
Την ίδια στιγμή, έκρυθμη είναι η κατάσταση και στην Αθήνα, όπου 300 πρόσφυγες έχουν πραγματοποιήσει κατάληψη στο Σταθμό Λαρίσης, απαιτώντας να μεταφερθούν στα Διαβατά ώστε να φύγουν από τη χώρα.

Τα επεισόδια στα Διαβατά


Το κλίμα στα Διαβατά είναι ιδιαίτερα τεταμένο με τους πρόσφυγες να προσπαθούν να φτάσουν στον άτυπο καταυλισμό που έχει δημιουργηθεί από χθες έξω από τη δομή του πρώην στρατοπέδου «Αναγνωστοπούλου».
Έπειτα από λίγες ώρες ηρεμίας, ξεκίνησαν νέες συγκρούσεις μεταξύ των αστυνομικών δυνάμεων και των προσφύγων, οι οποίοι θέλουν να περάσουν τα σύνορα.
Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών προκειμένου να διαλύσουν το πλήθος, ωστόσο η ένταση που σημειώθηκε πήρε μεγάλη έκταση.
Χωράφια έχουν πάρει φωτιά και η κατάσταση είναι αποπνικτική.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο σημείο υπάρχουν 700 με 800 πρόσφυγες.
Παρακινημένοι από φήμες που διακινήθηκαν μέσω των κοινωνικών δικτύων ότι αν ομάδες προσφύγων μετακινηθούν στα σύνορα Ελλάδας-Σκοπίων θα υπάρξει άνοιγμα των συνόρων, οι πρόσφυγες έφτασαν χθες (4/4/2019) στα Διαβατά και επιχείρησαν να συνεχίσουν.
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις όμως τους εμπόδισαν, οι πρόσφυγες πέταξαν πέτρες και αντικείμενα στους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου - λάμψης και χημικά.
Τελικά, οι πρόσφυγες πέρασαν τη νύχτα σε σκηνές έξω από το κέντρο φιλοξενίας, χωρίς να υπάρξουν άλλες εντάσεις.



Η κατάληψη στο Σταθμό Λαρίσης

Κατάληψη των γραμμών του τρένου στο Σταθμό Λαρίσης πραγματοποιούν περίπου 300 πρόσφυγες, οι οποίοι απαιτούν να μεταφερθούν στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, ώστε να περάσουν τα σύνορα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρόσφυγες είναι από το βράδυ της Πέμπτης στο σταθμό Λαρίσης και σχεδόν όλοι διαθέτουν εισιτήρια για τη Θεσσαλονίκη, ενώ κάποιοι τα κρατούν στα χέρια τους, αλλά το βράδυ ακυρώθηκε ένα δρομολόγιο προκειμένου να μην φτάσουν και αυτοί στο χώρο που ήδη βρίσκονται συγκεντρωμένοι εκατοντάδες πρόσφυγες.
Οι πρόσφυγες έχουν καθίσει πάνω στις γραμμές, ώστε να εμποδίσουν τη διέλευση των τρένων στο σημείο, μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημα τους.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τα δρομολόγια έχουν διακοπεί από τις 10 το πρωί.




Γεροβασίλη: Τους πούλησαν ψεύτικες ελπίδες

«Δεν πρέπει να ρισκάρουν τα προνόμια που έχουν και δεν πρέπει να χρησιμοποιούν τα παιδιά τους ως ασπίδες επειδή κάποιοι διακινητές του πούλησαν ψεύτικές ελπίδες» υποστήριξε από την πλευρά της, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη.
«Σταδιακά θα πειστούν να επιστρέψουν στις δομές όπου φιλοξενούνται.
Δεν πρόκειται να τους επιτραπεί να φύγουν από τα Διαβατά.
Δεν ανοίγουν τα σύνορα για άλλη χώρα.
Δεν θα τους επιτραπεί να μεταφερθούν στη Βόρεια Ελλάδα από τον σταθμό Λαρίσης» δήλωσε μιλώντας στο News 24/7 στους 88.6.

Βαρβιτσιώτης: Η κυβέρνηση παρακολουθεί απαθής - Είναι παντελώς ανίκανη να επιβάλλει την τάξη

Κριτική στην κυβέρνηση για την κατάσταση που επικρατεί στο προσφυγικό και τα επεισόδια στο χώρο φιλοξενίας μεταναστών στα Διαβατά Θεσσαλονίκης και την κατάληψη του σιδηροδρομικού σταθμού Λαρίσης από μετανάστες ασκεί ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
Σε δήλωσή του ο κ. Βαρβιτσιώτης τονίζει πως για πολλοστή φορά η ΝΔ επιβεβαιώνεται με τον πιο τραγικό τρόπο, καθώς «για ακόμη μία φορά μετανάστες προξενούν επεισόδια στους χώρους υποδοχής και φιλοξενίας και η κυβέρνηση παρακολουθεί απαθής, παντελώς ανίκανη να υπερασπιστεί την ασφάλεια και να επιβάλλει την τάξη».
«Από τον περασμένο Οκτώβριο, όταν και επισκέφθηκα τα Διαβατά, είχα επισημάνει την άναρχη κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών, τη γκετοποίηση που υπάρχει στον χώρο και την απαράδεκτη καθυστέρηση στην εξέταση των αιτημάτων ασύλου.
Και είχα ζητήσει από τον αρμόδιο Υπουργό να προβεί άμεσα στις αναγκαίες πρωτοβουλίες.
Σήμερα, επίσης, στον Σταθμό Λαρίσης εκτυλίσσονται σκηνές "Ειδομένης", που αποτελούν ντροπή για ένα κράτος που θέλει να λέγεται οργανωμένο και έχει λάβει πακτωλούς εκατομμυρίων ευρώ από την Ευρώπη για την αντιμετώπιση του ζητήματος» προσθέτει στη δήλωσή του ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ και σημειώνει: «Οι εικόνες κατάληψης των σιδηροδρομικών γραμμών από απελπισμένες μανάδες και μικρά παιδιά είναι ο καθρέφτης της ανεπάρκειας του ΣΥΡΙΖΑ στη διαχείριση του μεταναστευτικού.
Σήμερα, τελειώνει μια και καλή ο μύθος της "αριστερής ευαισθησίας"».

Ποτάμι: Το μόνο σχέδιο της κυβέρνησης είναι το ροκάνισμα των κονδυλίων

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε σήμερα (5/4/2019) το Ποτάμι με αφορμή τις συγκεντρώσεις προσφύγων και μεταναστών στον Σταθμό Λαρίσης και στα Διαβατά.
«Αν με μία ανάρτηση στο facebook γίνεται αυτός ο χαμός, αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν έχει άλλο σχέδιο για το προσφυγικό, από το να ροκανίζει τα ευρωπαϊκά κονδύλια», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, μιλώντας στο περιστύλιο της Βουλής.
Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Κατερίνα Μπακογιάννη, έκανε την ακόλουθη ανάρτηση στο Twitter:
«Οι σημερινές εικόνες στον Σταθμό Λαρίσης είναι αποτέλεσμα της έλλειψης λογοδοσίας του κρατικού μηχανισμού με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ.
Το Ποτάμι είχε μιλήσει εγκαίρως ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. Αυτή είναι η διαφορά του από τα άλλα κόμματα».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης