Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ιταλία αρνείται να δεχτεί γερμανικό πλοίο με 64 μετανάστες

Η Ιταλία αρνείται να δεχτεί γερμανικό πλοίο με 64 μετανάστες
Αρνείται η Ιταλία να δεχτεί γερμανικό πλοίο με 64 μετανάστες
Να αναλάβει τους 64 μετανάστες που διασώθηκαν στη Μεσόγειο από ένα πλοίο γερμανικής φιλανθρωπικής οργάνωσης, το οποίο κατευθύνεται προς τις ιταλικές ακτές, εν μέσω θαλασσοταραχής, ζήτησε ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας και ηγέτης της Λέγκα του Βορρά, Matteo Salvini.
«Το πλοίο είναι γερμανικής ιδιοκτησίας, με γερμανική σημαία και γερμανικό πλήρωμα» και επομένως «είναι δικό τους πρόβλημα, αυτοί πρέπει να το λύσουν», είπε στο περιθώριο της συνόδου της G7 στο Παρίσι και γνωστοποίησε πως την παρέμβαση της Γερμανίας ζήτησε από τον Γερμανό ομόλογο του.
Το πλοίο Alan Kurdi της γερμανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Sea-Eye διέσωσε τους μετανάστες την Τετάρτη, στα ανοιχτά της Λιβύης.
Μεταξύ των ανθρώπων αυτών είναι 12 γυναίκες, ένα βρέφος 11 μηνών και ένα αγοράκι 6 ετών και κατευθύνεται στη Λαμπεντούζα, ενώ και η Μάλτα αρνήθηκε να τους δεχτεί.
«Είμαστε σε επαφή με τις γερμανικές αρχές, αναζητώντας μια λύση. Κατευθυνόμαστε στη Λαμπεντούζα για να αποφύγουμε την κακοκαιρία στη Μάλτα», ανέφερε μια πηγή της οργάνωσης.
Και το υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας, με επιστολή του προς τη γερμανική πρεσβεία στη Ρώμη ανέφερε ότι δεν θα δεχτεί το Alan Kurdi στα ιταλικά χωρικά ύδατα.
Από το Παρίσι, ο κ. Salvini υποστήριξε ότι και άλλοι υπουργοί των χωρών της G7 συμμερίζονται τη σκληρή γραμμή του στο μεταναστευτικό.
«Δεν είμαι ο μοναδικός που έχει αμφιβολίες για τον ρόλο των ΜΚΟ στη Μεσόγειο.
Αποτελούν πρόβλημα και βοηθούν τη διακίνηση ανθρώπων», τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης