Τελευταία Νέα
Διεθνή

Harker (Fed): Το πολύ μία αύξηση των επιτοκίων εντός του 2019

Harker (Fed): Το πολύ μία αύξηση των επιτοκίων εντός του 2019
Το πολύ μία αύξηση επιτοκίων το 2019 θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν η ισχυρή αγορά εργασίας των ΗΠΑ και ο πληθωρισμός, δήλωσε ο πρόεδρος της Fed της Φιλαδέλφεια, Patrick Harker
«Το πολύ» μία αύξηση επιτοκίων το 2019 και άλλη μία το 2020 θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν η ισχυρή αγορά εργασίας των ΗΠΑ και ο πληθωρισμός, δήλωσε σήμερα (4/4/2019) ο πρόεδρος της Fed της Φιλαδέλφεια, Patrick Harker.
Ο Harker δήλωσε ότι το ποσοστό ανεργίας των ΗΠΑ θα μειωθεί φέτος στο 3,5% και ο πληθωρισμός πιθανότατα θα είναι λίγο πάνω από τον στόχο για 2% φέτος και το επόμενο έτος.
«Υπάρχουν σίγουρα πτυχές της οικονομίας -η ισχύς της αγοράς εργασίας, για παράδειγμα- που δείχνουν μια θεμελιωδώς υγιή αμερικανική οικονομία», ανέφερε ο Harker σε εκδήλωση με οικονομολόγους επιχειρήσεων.
Παράλληλα, ο πρόεδρος της Fed της Φιλαδέλφεια δήλωσε ότι παρακολουθεί έναν αριθμό κινδύνων για τις οικονομικές προοπτικές, συμπεριλαμβανομένης της ασθενέστερης ανάπτυξης στο εξωτερικό, αλλά και του χαμηλού spread μεταξύ των αποδόσεων των βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων ομολόγων.
Μια άλλη ανησυχία, είπε, είναι ότι η χαμένη επιχειρηματική εμπιστοσύνη θα μπορούσε να επηρεάσει τις επενδύσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης