Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ήπιες πιέσεις σε τράπεζες με χαμηλό όγκο

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ήπιες πιέσεις σε τράπεζες με χαμηλό όγκο
ΑΓΟΡΑ: Όμορφη διόρθωση με χαμηλό τζίρο και περιορισμένες απώλειες, καθώς οι αγοραστές καραδοκούσαν και δεν έχαναν τις ευκαιρίες. Η πτώση των ΕΛΠΕ τράβηξε τα βλέμματα μετά και τον άγονο διαγωνισμό.

Είχαν καλλιεργηθεί κάποιες προσδοκίες, το κλίμα στην αγορά ήταν καλό, τα δημοσιεύματα για τις αγορές των ξένων πολλά και οι επενδυτές θεωρούσαν πως θα μπορούσε να πάει καλά, ίσως και αρκετά καλά. Δεν πειράζει, θα βρει το δρόμο της ξανά η μετοχή.

Η μετοχή βέβαια που τράβηξε σήμερα τα βλέμματα ήταν η Τεχνική Ολυμπιακή. Εξαιρετική άνοδος με καλό όγκο συναλλαγών και πολλά σενάρια. Από τα βαριά ξεχώρισε η Ελλάκτωρ η οποία προσπαθεί να διασπάσει τα 1,70 ευρώ.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Υπήρχαν θετικά νέα που κράτησαν έως ένα βαθμό τους πωλητές και μείωσαν τις απώλειες. Τα σχόλια της Moody’s, η δόση του 1 δισ. ευρώ, το καλό κλίμα στο εξωτερικό και άλλα. Αυτά αντιστάθμισαν τα αρνητικά νέα με κυριότερο τον διαγωνισμό στα ΕΛΠΕ.

Τελικά έκλεισε στις 745 μονάδες, άρα πρόκειται για περιορισμένη διόρθωση και δεν θα αποτελούσε αρνητική εξέλιξη μία συνέχεια στην αυριανή συνεδρίαση. Οι κατοχυρώσεις κερδών πρέπει να γίνονται και τα νέα επίπεδα να χωνεύονται.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Πειραιώς μάζεψε όλες τις απώλειες και έκλεισε με άνοδο. Η Alpha Bank έκλεισε στο χαμηλό ημέρας και η Eurobank λίγο υψηλότερα. Μικρές απώλειες είχε η Εθνική. Πάντως ο τραπεζικός δείκτης για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση δοκίμασε τιμές πάνω από τις 605 μονάδες αλλά έκλεισε κάτω από τις 600 μονάδες.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Υψηλά 6 ετών για τη μετοχή με καλό όγκο, ανοδική διαφυγή των προηγούμενων υψηλών και τεράστια κέρδη για τους κατόχους μετοχών από τα πρόσφατα χαμηλά του Νοέμβρη.

Έχουμε γράψει πολλά δεν χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο. Στα 2,67 ευρώ με άνοδο 25,35% όγκο 185 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 108 εκατ. ευρώ.



ΑΒΑΞ: Αποτελεί θετική έκπληξη η άνοδος της μετοχής καθώς υπάρχει αύξηση σε τιμή χαμηλότερη πλέον από την τρέχουσα των 0,45 ευρώ. Στο +11,11% σήμερα με όγκο 187 χιλ. τεμάχια.

Παίρνει έργα βέβαια η εταιρεία και αυξάνει το ανεκτέλεστο. Το θέμα είναι πως για μας οι συνολικές υποχρεώσεις του ομίλου είναι μεγάλες. Θα πρέπει να μειωθούν και μετά να δούμε τη μετοχή αλλιώς.

ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Έσπασε και αυτή σημαντική αντίσταση και έκλεισε πάνω από το 1 ευρώ και συγκεκριμένα στα 1,04 ευρώ και στο +8,11% με όγκο 397 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 79 εκατ. ευρώ. Είναι χαμηλή η αποτίμηση του ομίλου.

PROFILE: Υποχώρησε και σήμερα με όγκο 46 χιλ. τεμάχια. Έκλεισε στα 1,89 ευρώ με απώλειες 2,58% και αποτίμηση 22,3 εκατ. ευρώ. Η άνοδος της μετοχής είναι τεράστια τους τελευταίους μήνες και θεωρούμε τη διόρθωση λογική. Επίσης θεωρούμε την αποτίμηση γεμάτη, όπως γράψαμε και χθες.

ΕΛΤΟΝ: Έκλεισε με άνοδο 3,64% και υψηλό όγκο και στη σημερινή συνεδρίαση. Στα 1,5650 ευρώ με όγκο 115 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 41,8 εκατ. ευρώ.

ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜΣ: Ευχάριστη είδηση η δική της κίνηση. Στα 0,98 ευρώ με όγκο 8 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση σχεδόν 31 εκατ. ευρώ. Περιμένουμε αποτελέσματα χρήσης 2018 για να δούμε πως πήγαν οι ταμειακές ροές και τα κέρδη, αλλά ίσως έχουμε και κάποια καλή δήλωση για τις προοπτικές του 2019.

AUTOHELLAS: Στα 24,80 ευρώ με άνοδο 5,08% και χαμηλό όγκο. Μέρισμα και split έβαλαν ξανά τη μετοχή στο προσκήνιο.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης