Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Η Samsung χορηγός του εκπαιδευτικού προγράμματος «Σέβομαι τη διαφορετικότητα»

tags :
Η Samsung χορηγός του εκπαιδευτικού προγράμματος «Σέβομαι τη διαφορετικότητα»
Η Samsung χορηγός του εκπαιδευτικού προγράμματος «Σέβομαι τη διαφορετικότητα», για έκτη συνεχόμενη χρονιά
H Samsung Electronics Hellas, χορηγός του εκπαιδευτικού προγράμματος «Σέβομαι τη διαφορετικότητα», στήριξε για έκτη συνεχόμενη χρονιά τον ψηφιακό σχολικό διαγωνισμό «Λέμε ΌΧΙ στον σχολικό εκφοβισμό».
Ο διαγωνισμός είναι πανελλήνιος, απευθύνεται σε μαθητές 5ης Δημοτικού έως 3ης Γυμνασίου και πραγματοποιείται από το British Council σε συνεργασία με το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, τη Samsung Electronics Hellas, με τη βοήθεια του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.  
Στο πλαίσιο του φετινού διαγωνισμού που εστίασε στον διαδικτυακό εκφοβισμό, που διήρκησε από τις 7 Νοεμβρίου 2018 έως 26 Μαρτίου 2019, πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης των σχολείων, που προκρίθηκαν από την κριτική επιτροπή για τα καλύτερα βίντεο ή/και παρουσιάσεις. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπιος Παυλόπουλος. Οι φετινοί νικητές, οι μαθητές του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Γέρακα, επιβραβεύτηκαν από τη Samsung με τεχνολογικό εξοπλισμό, με στόχο την ενδυνάμωση των ψηφιακών δεξιοτήτων των παιδιών, μέσω της αξιοποίησης του εξοπλισμού από μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Συνολικά, 104 ομάδες από 46 σχολεία από όλη την Ελλάδα, 384 μαθητές και 53 εκπαιδευτικοί της Ε’ και ΣΤ’ τάξης δημοτικού και των τριών τάξεων του Γυμνασίου έλαβαν μέρος στο φετινό διαγωνισμό.   
O κ. Byung Moo (Θεόφιλος) Shin, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Samsung Electronics Hellas δήλωσε: «Στη Samsung, θεωρούμε ζωτικής σημασίας τον σεβασμό στη διαφορετικότητα και αυτό είναι το μήνυμα που θέλουμε να μεταδώσουμε στη νέα γενιά: να επιδιώκουν τη διαφορετικότητα, να στοχεύουν στο βέλτιστο και να μην κάνουν ποτέ παραχωρήσεις στα όνειρά τους».
Ο Δρ. Κωνσταντίνος Φίλης, Διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, επισήμανε πως: «Το πρόγραμμα “Σέβομαι τη διαφορετικότητα” αποτελεί πλέον θεσμό. Η επιτυχία του εγχειρήματος για έκτη συνεχόμενη χρονιά επιβεβαιώνεται από τη μαζική συμμετοχή της νέας γενιάς. Οι πραγματικοί πρωταγωνιστές είναι όλοι οι μαθητές, οι οποίοι με τις εργασίες τους, έδειξαν την ευαισθητοποίησή τους γύρω από ένα πολύπλοκο θέμα που μας αφορά όλους. Είμαστε ευγνώμονες γιατί μέσα από τη δημιουργικότητά τους οι μαθητές παρέδωσαν μαθήματα ήθους στους ενήλικους».
Η Διευθύντρια του British Council, κα Αναστασία Ανδρίτσου, πρόσθεσε: «Μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα προσπαθούμε να εμπνεύσουμε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους να σέβονται και να κατανοούν όλες τις αόρατες όσο και ορατές διαφορές που έχουν οι άνθρωποι μεταξύ τους. Στόχος είναι η δημιουργία κοινοτήτων μάθησης μέσα στις οποίες άνθρωποι από διαφορετικές κουλτούρες, καταγωγή, πεποιθήσεις, συνυπάρχουν αρμονικά με σεβασμό, αλληλοεκτίμηση και αξιοπρέπεια».
Το παρών έδωσαν, επίσης, στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης, ο Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, κος Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, η Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, κα Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, οι Ολυμπιονίκες, κ.κ. Εύη Μωραϊτίδου, Βιργινία Κραβαριώτη, Δημήτρης Μούγιος, Κώστας Φιλιππίδης, Γρηγόρης Χατζατουριάν, Μαριά Καραγιαννοπούλου, Νέρρυ Νιαγκουάρα, Δημήτρης Καφάτος, Δημήτρης Μητελούδης, οι Παραολυμπιονίκες κ.κ Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Θοδωρής Αλεξάς, Ειρήνη Κουρούβανη, Θοδωρής Χωραφιάρης και ο Μίμης Δομάζος. Την παρουσίαση ανέλαβε ο δημοσιογράφος, κος Γιώργος Παπαδάκης.
Τα μέλη της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού ήταν: η κα Ντόρα Πάλλη, Υποδιευθύντρια Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, η κα Ειρήνη Καρέτα, Manager Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στο British Council, ο κος Κωνσταντίνος Γεωργιάδης, Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, η κα Πέννυ Καλύβα, Σύμβουλος Τύπου και Επικοινωνίας και η κα Σοφία Παπαδημητρίου, Προϊσταμένη Τμήματος Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης