Τελευταία Νέα
Διεθνή

Euractiv: Ανεργία και διαφθορά οι μεγαλύτερες ανησυχίες των Ευρωπαίων

Euractiv: Ανεργία και διαφθορά οι μεγαλύτερες ανησυχίες των Ευρωπαίων
Οι ψηφοφόροι αφορούν κυρίως για το κόστος διαβίωσης και όχι για το μεταναστευτικό
Ζητήματα που αφορούν την ανεργία, το κόστος διαβίωσης και τη διαφθορά σε εθνικό επίπεδο απασχολούν τους ψηφοφόρους εν όψει των ευρωεκλογών και όχι τόσο το μεταναστευτικό, σύμφωνα με έρευνα του Euractiv.
Mολονότι οι ευρωσκεπτικιστές ηγέτες όπως o Viktor Orban, και ο Matteo Salvini προσδίδουν στις ευρωεκλογές χαρακτήρα δημοψηφίσματος όσον αφορά το μεταναστευτικό, σύμφωνα με την έρευνα, οι μεγάλες ανησυχίες των Ευρωπαίων ψηφοφόρων αφορούν ζητήματα που σχετίζονται με την ανεργία, το κόστος διαβίωσης και τη διαφθορά.
Στη Γαλλία, το 36% όσων συμμετε'ίχαν απάντησε ότι το κόστος διαβίωσης αποτελεί το κυρίαρχο ζήτημα, ενώ το 21% δήλωσε ότι ανησυχεί για το μεταναστευτικό.
Στη Δυτική Ευρώπη, οι ψηφοφόροι υποστηρίζουν σε μεγάλο βαθμό τις προσπάθειες που καταβάλλονται για τη μετεγκατάσταση των προσφύγων, όπως αποδείχθηκε στην έρευνα YouGov που διεξήχθη σε 14 κράτη μέλη της ΕΕ, που αντιπροσωπεύουν το 80% των εδρών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Στη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ιταλία, τις Κάτω Χώρες και τη Σουηδία, τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από τη μεταναστευτική κρίση του 2015, οι ψηφοφόροι υπερασπίζονται σθεναρά μια σχετική πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία δεν εγκρίθηκε ποτέ επειδή οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης διαφώνησαν.
Η έρευνα αποκαλύπτει ουσιαστικά διάφορες προτεραιότητες και ανησυχίες που εξαρτώνται από το εθνικό πλαίσιο.
Οι Έλληνες, οι Ιταλοί και οι Ούγγροι ανησυχούν ιδιαιτέρως για τη διαφθορά που θεωρούν ότι αποδυναμώνει τις χώρες τους.
Την ίδια ώρα, οι Ισπανοί (το 42% των ερωτηθέντων) θεωρούν ότι η ανεργία αποτελεί μεγαλύτερο πρόβλημα από ό, τι η μετανάστευση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης