Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Απροσδόκητη πτώση -4,2% σημείωσαν οι βιομηχανικές παραγγελίες τον Φεβρουάριο 2019

Γερμανία: Απροσδόκητη πτώση -4,2% σημείωσαν οι βιομηχανικές παραγγελίες τον Φεβρουάριο 2019
Οι αναλυτές ανέμενα ότι οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία θα αυξηθούν κατά +0,5%
Σημαντική πτώση κατέγραψαν οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία για τον Φεβρουάριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (4/4) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, εν μέσω ισχυρής μείωσης στη ζήτηση εκτός ευρωζώνης.
Ειδικότερα, οι βιομηχανικές παραγγελίες σημείωσαν πτώση κατά -4,2% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2019, όταν και είχε σημειωθεί πτώση κατά -2,6%, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο της τάξεως του +0,5%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι βιομηχανικές παραγγελίες υποχώρησαν κατά -8,4% έναντι ετήσιας πτώσης -3,9% τον Ιανουάριο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -3,1%.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών της χώρας, η πτώση έγινε αισθητή σε όλο τον κλάδο, καθώς οι περισσότεροι τομείς ανέφεραν χαμηλότερο όγκο παραγγελιών, ενώ τα σημερινά στοιχεία δείχνουν ότι ο κλάδος παραμένει σε ύφεση.
«Η έλλειψη της εξωτερικής ζήτησης θα συνεχίσει να επιβραδύνει τη βιομηχανική παραγωγή τους προσεχείς μήνες», πρόσθεσε το Υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας.
Σημειώνεται ότι η βιομηχανική δραστριότητα της Γερμανίας υποχώρησε κατά το δεύτερο εξάμηνο του περασμένου έτους, εν μέσω ασθενέσθερης ζήτησης από τις χώρες του εξωτερικού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης