Τελευταία Νέα
Οικονομία

Τσακαλώτος: Θετική η εισήγηση του EWG - Aισιoδοξία για εκταμίευση του ενός δισ. από τα ANFAs στις 8/4

Τσακαλώτος: Θετική η εισήγηση του EWG - Aισιoδοξία για εκταμίευση του ενός δισ. από τα ANFAs στις 8/4
Τσακαλώτος: Θετική η εισήγηση του EWG - Aισioδοξία για εκταμίευση του ενός δισ. από τα ANFAs στις 8/4
Την αισιοδοξία του για την εκταμίευση, τη Δευτέρα (8/4), του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων (ANFAs) εξέφρασε από την Πάτρα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά την έναρξη ομιλίας του σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για την «Οικονομία και την Κοινωνία μετά τα μνημόνια».
«Πριν από λίγο τελείωσε το EWG, το οποίο πήγε πολύ καλά», ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ο κ. Τσακαλώτος. Οι θεσμοί έκαναν θετική εισήγηση, και άρα είμαστε πολύ αισιόδοξοι για την εκταμίευση τη Δευτέρα είπε ο κ. Τσακαλώτος.
Πρόσθεσε μάλιστα, χαριτολογώντας, ότι αυτό δεν είναι καλό νέο για όλους, δεν είναι καλό νέο για αυτούς που μας είπαν ότι δεν θα βγούμε από τα μνημόνια..
Νωρίτερα, το Euro Working Group είχε εισηγηθεί θετικά προς το άτυπο Eurogroup, που θα συνεδριάσει μεθαύριο (5/4) στο Βουκουρέστι, να εγκρίνει την εκταμίευση των 970 εκατ. ευρώ από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων που διακρατούν η ΕΚΤ και οι ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες.
Το μεσημέρι σήμερα (3/4) , η Κομισιόν είχε εισηγηθεί, στην επικαιροποιημένη έκθεσή της, επίσης θετικά, καθώς υλοποιήθηκαν και οι οκτώ μεταρρυθμιστικές δράσεις που εκκρεμούσαν από τις 27 Φεβρουαρίου.
Το ποσό που θα εκταμιευθεί θα μειώσει ισόποσα το δημόσιο χρέος, στο πλαίσιο των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος που έχει αποφασίσει το Eurogroup.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης