Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οργή NASA για Ινδία – Οι δοκιμές έθεσαν σε κίνδυνο τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

tags :
Οργή NASA για Ινδία – Οι δοκιμές έθεσαν σε κίνδυνο τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
Οργή της NASA για δοκιμές της Ινδίας που έθεσαν σε κίνδυνο τους αστροναύτες του ISS 
Η NASA επέκρινε σκληρά την Ινδία, η οποία πραγματοποίησε μια δοκιμή αντιαεροπορικού πυραύλου η οποία δημιούργησε 400 κομμάτια θραυσμάτων στο διάστημα, θέτοντας σε κίνδυνο τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) και τους αστροναύτες.
Ο επικεφαλής της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας Τζιμ Μπρίντεστιν δήλωσε πως 60 από τα κομμάτια είναι αρκετά μεγάλα ώστε να μπορούν να ανιχνευτούν ωστόσο 24 αναμένουν να περάσουν κοντά από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
«Αυτό είναι ένα φοβερό, τρομερό πράγμα που στέλνει συντρίμμια σε σημεία κοντά στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό», δήλωσε ο Μπρίντεστιν.
«Η κίνηση αυτή είναι ασυμβίβαστη με το μέλλον της ανθρώπινης διαστημικής δραστηριότητας», πρόσθεσε.
«Είναι απαράδεκτο να αφήνουμε οποιονδήποτε να δημιουργεί θραύσματα και να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των ανθρώπων μας».
Με τη σειρά του το υπουργείο Εξωτερικών της Ινδίας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως η δοκιμή έγινε στα κατώτατα στρώματα της ατμόσφαιρας για να μην υπάρξουν «διαστημικά σκουπίδια» σημειώνοντας πως «τα συντρίμμια θα αποσυντεθούν και θα καούν πέφτοντας στη Γη τις επόμενες μέρες».
Ωστόσο, ο επικεφαλής της NASA επέμεινε πως η δοκιμή της Ινδίας αύξησε κατά 44% τον κίνδυνο κάποιο θραύσμα να χτυπήσει τον ISS, μέσα σε διάστημα δέκα ημερών.
Πάντως, σκοπός της δοκιμής αυτής, όπως αναφέρει η ινδική κυβέρνηση, είναι η προστασία των μέσων της χώρας στο διάστημα από εχθρικές επιθέσεις.
Την προηγούμενη εβδομάδα, ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι, ανακοίνωσε ότι το Νέο Δελχί είχε δοκιμάσει με επιτυχία τον πρώτο εθνικής σχεδίασης πύραυλο κατά δορυφόρων, πλήττοντας έναν απενεργοποιημένο ινδικό δορυφόρο σε υψόμετρο 300 χλμ.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης