Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΣΕΤΚΕ: Από ιδιώτες μηχανικούς η τεχνική έκθεση για τα πιστοποιητικά κατάταξης των τουριστικών καταλυμάτων

tags :
ΣΕΤΚΕ: Από ιδιώτες μηχανικούς η τεχνική έκθεση για τα πιστοποιητικά κατάταξης των τουριστικών καταλυμάτων
Η Συνομοσπονδία θεωρεί ως δίκαιη εξέλιξη για τον κλάδο των μικρών τουριστικών καταλυμάτων τη νέα υπουργική απόφαση
Την ικανοποίησή της εκφράζει η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος για την απόφαση της Υπουργού Τουρισμού, κας Έλενας Κουντουρά, να παρέχει τη δυνατότητα ιδιώτες μηχανικοί να συντάσσουν την τεχνική έκθεση που απαιτείται για την έκδοση του πιστοποιητικού κατάταξης των ενοικιαζομένων επιπλωμένων δωματίων - διαμερισμάτων (ΕΕΔΔ) σε κατηγορίες κλειδιών.
Πρόκειται για πάγια θέση και δεδηλωμένη πρόταση της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε., την οποία αποκαθιστά η απόφαση της Υπουργού Τουρισμού, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 21 Μαρτίου 2019.
Η νέα υπουργική απόφαση, την οποία χαιρετίζει η Σ.Ε.Τ.Κ.Ε.,  επανακαθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται για την έκδοση πιστοποιητικού κατάταξης σε ξενοδοχεία, οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις καθώς και σε ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια - διαμερίσματα (ΕΕΔΔ) σε κατηγορίες αστέρων και κλειδιών, αντίστοιχα.
Η Συνομοσπονδία θεωρεί ως δίκαιη εξέλιξη για τον κλάδο των μικρών τουριστικών καταλυμάτων τη νέα υπουργική απόφαση και ευχαριστεί και δημόσια την Yπουργό Τουρισμού, κα. Έλενα Κουντουρά για τη στήριξή της.
Η Σ.Ε.Τ.Κ.Ε. θα συνεχίσει με την ίδια δυναμική να διαμορφώνει προτάσεις και να μάχεται υπέρ των θέσεων και των δικαιωμάτων του κλάδου των τουριστικών καταλυμάτων, με στόχο να διορθωθούν στρεβλώσεις και παθογένειες που περιορίζουν την αναπτυξιακή προοπτική του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης