Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kurz (Αυστρία): Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τη Βρετανία να ζητήσει περαιτέρω παράταση του Brexit

Kurz (Αυστρία): Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τη Βρετανία να ζητήσει περαιτέρω παράταση του Brexit
Ο καγκελάριος της Αυστρίας τόνισε ότι ένα Brexit χωρίς συμφωνία θα προκαλούμσε «τεράστια» ζημιά στη βρετανική οικονομία
Τη θέση ότι δεν υπάρχει λόγος για τη Βρετανία να ζητήσει περαιτέρω παράταση του Brexit από την Ευρωπαϊκή Ένωση, διατύπωσε σήμερα (3/4) ο καγκελάριος της Αυστρίας, Sebastian Kurz, τονίζοντας παράλληλα ότι το Brexit χωρίς συμφωνία πρέπει να αποφευχθεί.
Ειδικότερα, ο κ. Kurz δήλωσε ότι «δεν υπάρχει επί του παρόντος κανένας λόγο για τον οποίο το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να ζητήσει παράταση της αποχώρησής του από την Ευρωπαϊκή Ένωση», εκφράζοντας ωστόσο την ελπίδα του ότι «οι Βρετανοί βουλευτές θα ενώσουν τις δυνάμεις τους και θα στηρίζουν μία συμφωνία που θα αποφύγει το σκληρό Brexit».
Παράλληλα, ο καγκελάριος της Αυστρίας τόνισε ότι η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία θα προκαλούσε μία «τεράστια» ζημιά στη βρετανική οικονομία και ότι πρέπει να αποφευχθεί.
Νωρίτερα, ο Βρετανός βουλευτής του Συντηριτικού Κόμματος, Jacob Rees-Mogg, δήλωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 12 Απριλίου χωρίς συμφωνία, προσθέτοντας ότι «η διαδικασία εξόδου από την ΕΕ έχει καταληφθεί από εκείνους που θέλουν να παραμείνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
Σημειώνεται ότι η πρωθυπουργός της Βρετανίας Theresa May θα έχει συνάντηση με τον επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος, Jeremy Corbyn, προκειμένου οι δύο πλευρές να καταλήξουν σε ένα κοινώς αποδεκτό σχέδιο αποχώρησης της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης