Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Οι Κινέζοι επενδυτές ανησυχούν περισσότερο για την παγκόσμια ανάπτυξη παρά για τον εμπορικό πόλεμο

JP Morgan: Οι Κινέζοι επενδυτές ανησυχούν περισσότερο για την παγκόσμια ανάπτυξη παρά για τον εμπορικό πόλεμο
Κινέζοι επενδυτές, οι οποίοι συμμετείχαν σε έρευνα της JP Morgan Asset Management, δήλωσαν ότι ανησυχούν περισσότερο για την ύφεση της παγκόσμιας οικονομίας παρά για το ενδεχόμενο ενός εμπορικού πολέμου
Περαιτέρω άνοδο στα διεθνή χρηματιστήρια αναμένουν για φέτος οι Κινέζοι επενδυτές, ενώ δηλώνουν περισσότερο ανήσυχοι για το ενδεχόμενο επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης παρά για τον εμπορικό πόλεμο.
Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει έρευνα της JP Morgan Asset Management, όπου συμμετείχαν 200 επενδυτές στην Κίνα και απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με το κλίμα, τις οικονομία και τη στρατηγική.
Αν και το 86,2% δήλωσαν ότι αναμένουν παγκόσμια ύφεση κάποια στιγμή στα επόμενα 1 με 3 χρόνια, οι περισσότεροι από το μισό (50,6%) αναμένουν να είναι overweight στα χρηματιστήρια τους επόμενους 6 με 12 μήνες.
Όσον αφορά το πότε θα σημειωθεί η επόμενη ύφεση, οι περισσότεροι επενδυτές (68,1%) απάντησαν σε 2 με 3 χρόνια και το 1,8% σε ένα χρόνο.
Τέλος, στην ερώτηση ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι για φέτος, το 62,2% απάντησε η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, ενώ το 22,2% ο εμπορικός πόλεμος.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης