Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακά κέρδη κάτω του 0,1% για τον χρυσό, στα 1.295,40 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Οριακά κέρδη κάτω του 0,1% για τον χρυσό, στα 1.295,40 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε με οριακή άνοδο μικρότερη του 0,1% ή 1,20 δολ., στα 1.295,20 δολ. ανά ουγγιά
Με οριακά κέρδη έκλεισε σήμερα (2/4/2019) ο χρυσός, με τους επενδυτές να στρέφονται στην ασφάλεια του πολύτιμου μετάλλου εν μέσω ήπιων πιέσεων στις αμερικανικές μετοχές, μία ημέρα μετά το ράλι που πυροδότησαν ορισμένα ισχυρά μακροοικονομικά στοιχεία για την Κίνα.
Εν τω μεταξύ, σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι οι παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ κατέγραψαν πτώση για πρώτη φορά σε τέσσερις μήνες τον Φεβρουάριο του 2019, σε μια περαιτέρω ένδειξη επιβράδυνσης της αμερικανικής οικονομίας στο ξεκίνημα του έτους.
Ειδικότερα, οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά -προϊόντα που αναμένεται να διαρκέσουν τουλάχιστον 3 χρόνια- «βυθίστηκαν» κατά 1,6% τον Φεβρουάριο, κυρίως λόγω των μειωμένων κρατήσεων για εμπορικά αεροσκάφη και αμυντικό λογισμικό, έναντι των προβλέψεων των οικονομολόγων για μια μεγαλύτερη πτώση 2,1%.
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε σήμερα με οριακή άνοδο μικρότερη του 0,1% ή 1,20 δολ., στα 1.295,40 δολ. ανά ουγγιά.
Τα κέρδη του χρυσού παρέμειναν περιορισμένα, λόγω μιας μικρής ενδυνάμωσης του δολαρίου.
Ειδικότερα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- ενισχυόταν την ίδια ώρα κατά 0,1% στις 97,4 μονάδες, ενώ το ευρώ σημείωνε πτώση 0,2% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,112 δολ.
Η στερλίνα δεχόταν πιέσεις στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, ωστόσο μετά τις δηλώσεις της Βρετανίδας πρωθυπουργού, Theresa May, η οποία ζήτηση μια περαιτέρω μικρή επέκταση του Brexit, βρέθηκε σε θετικό έδαφος.
Σημειώνεται ότι η άνοδος του δολαρίου τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά ακριβότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
«Κάθε μέρα συνεχίζουμε να βλέπουμε κινδύνους στο προσκήνιο, είτε αυτοί είναι γεωπολιτικοί είτε οικονομικοί, οτιδήποτε μπορεί να συμβεί μέσα σε μία στιγμή που να γυρίσει τις αγορές», δήλωσε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Dillon Gage Metals, Walter Pehowich, ο οποίος εκτιμάει ότι ο χρυσός θα επιστρέψει πάνω από τη ζώνη των 1.300 δολαρίων.
Οι επενδυτές παραμένουν, εν τω μεταξύ, επικεντρωμένοι γύρω από τις εξελίξεις που αφορούν τόσο το Brexit όσο και τις εμπορικές συνομιλίες ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα αργότερα εντός της εβδομάδας.
Επιπλέον, στο επίκεντρο θα βρεθούν αυτή την εβδομάδα τόσο τα στοιχεία που αφορούν τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ για τον Μάρτιο του 2019 όσο και τα στοιχεία που αφορούν τις λιανικές πωλήσεις και τη μεταποιητική δραστηριότητα της χώρας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης