Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλά άνω των τεσσάρων μηνών το πετρέλαιο λόγω Κίνας και Ιράν - Στο +0,69% το Brent

Σε υψηλά άνω των τεσσάρων μηνών το πετρέλαιο λόγω Κίνας και Ιράν - Στο +0,69% το Brent
Το αμερικανικό αργό είχε άνοδο 1,66%
Περαιτέρω άνοδο εμφάνισε σήμερα Τρίτη (2/4) το πετρέλαιο, σκαρφαλώνοντας στα υψηλότερα επίπεδα του 2019, καθώς τα πρόσφατα μακροοικονομικά στοιχεία της Κίνας μετρίασαν τους προβληματισμούς για τη ζήτηση, ενώ η πιθανότητα περαιτέρω κυρώσεων των ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν αυξάνει το ενδεχόμενο σύσφιγξης της αγοράς.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουνίου 2019 για το Brent είχε άνοδο της τάξεως του +0,59% στα 69,42 δολ. ανά βαρέλι, ενώ προηγουμένως είχε σκαρφαλώσει ακόμα και στα 69,50 δολ. ανά βαρέλι, τα οποία αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα του περασμένου Νοεμβρίου.

Παράλληλα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαΐου 2019 για το αμερικανικό αργό ενισχύθηκε κατά +1,66% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 65,61 δολ. για πρώτη φορά από τις αρχές Νοεμβρίου 2018.
Χθες (1/4) η Markit ανακοίνωσε τα στοιχεία για τον μεταποιητικό κλάδο στην Κίνα τον Μάρτιο του 2019, σύμφωνα με τα οποία η δραστηριότητα επέστρεψε πάνω από τη ζώνη των 50 μονάδων, μετά από τέσσερις συνεχόμενους μήνες συρρίκνωσης.

«Ο αριθμός του PMI της Κίνας ήταν η πιο σημαντική μηνιαία αύξηση από το 2012, γεγονός που θα πρέπει να μετριάσει τους προβληματισμού γύρω από μία πιθανή απειλή για τη ζήτηση πετρελαίου», σχολιάζει ο αναλυτής της SPI Asset Management, Stephen Innes, προσθέτοντας ότι «ο δείκτης PMI οδηγεί σε τέτοιο βαθμό τις τιμές εμπορευμάτων που πιστεύω ότι οι αγορές θα γυρίσουν προς την πλευρά της ζήτηση, καθώς αυτό το στοιχεία είναι τόσο υποτιμημένο».
Όσον αφορά το ζήτημα της προσφοράς, η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολή περαιτέρω κυρώσεων εναντίον του Ιράν, οι οποίες θα έχουν ως στόχο τομείς της οικονομίας που δεν έχουν δεχθεί μέχρι στιγμής πλήγμα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά αξιωματούχος της κυβέρνησης
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με έρευνα του Reuters, η συνολική παραγωγή του ΟΠΕΚ, όπου το Ιράν αποτελεί μέλος, υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων ετών για τον Μάρτιο του 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης