Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Capital Economics: Προσοχή στη συγκέντρωση εξουσίας στον Erdogan

Capital Economics: Προσοχή στη συγκέντρωση εξουσίας στον Erdogan
Οι αναλυτές προειδοποιούν ότι η συγκέντρωση εξουσίας στο πρόσωπο του Erdogan είναι πιθανό να οδηγήσει σε αυθαιρεσίες
Αρνητική είναι η πρώτη αντίδραση των αγορών στα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών της Τουρκίας, με την πολιτική αβεβαιότητα μετεκλογικά να αποτελεί πλήγμα για τη λίρα.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της Capital Economics, η πολιτική αβεβαιότητα πλήττει το τουρκικό νόμισμα, το οποίο υποχωρεί πάνω από 2% έναντι του δολαρίου.
Από την άλλη πλευρά, το γεγονός ότι έως το 2023 δεν υπάρχει άλλη προγραμματισμένη εκλογική αναμέτρηση, θα επιτρέψει στην κυβέρνηση της Τουρκίας να επικεντρωθεί στην εφαρμογή οικονομικών μεταρρυθμίσεων.
Ωστόσο η Capital Economics διατηρεί επιφυλάξεις ως προς την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, καθώς όπως σημειώνει, ο Erdogan έχει προχωρήσει σε αντίστοιχες δεσμεύσεις και στο παρελθόν.
Παρά το γεγονός ότι ο Erdogan έχασε δήμους - κλειδιά, όπως της Άγκυρας και της Κωνσταντινούπολης, διατήρησε τα ποσοστά του σε εθνικό επίπεδο.
Οι αναλυτές προειδοποιούν ότι η συγκέντρωση εξουσίας στο πρόσωπο του Erdogan είναι πιθανό να οδηγήσει σε αυθαιρεσίες και στο κυνήγι μιας πιο χαλαρής δημοσιονομικής και νομισματικής πολιτικής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης