Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Ο Α. Παπανδρέου γίνεται ολοένα και πιο επίκαιρος - Είμαστε το προοδευτικό ρεύμα απέναντι στις δύο όψεις της συντήρησης

Γεννηματά: Ο Α. Παπανδρέου γίνεται ολοένα και πιο επίκαιρος - Είμαστε το προοδευτικό ρεύμα απέναντι στις δύο όψεις της συντήρησης
"Ο Ανδρέας μας έμαθε να αγωνιζόμαστε για την Αλλαγή", τόνισε η Φ. Γεννηματά
«Είμαστε το προοδευτικό ρεύμα απέναντι στις δύο όψεις της συντήρησης, την παλιά δεξιά της ΝΔ και τη νέα δεξιά του κ.Τσίπρα.
Ο Ανδρέας μας έμαθε να αγωνιζόμαστε για την Αλλαγή.
Συνεχίζουμε στο δρόμο του», τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φ. Γεννηματά.
Μιλώντας στην εκδήλωση για την επέτειο συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη γέννηση του Ανδρέα Γ. Παπανδρέου, η κ. Γεννηματά έκανε λόγο για έναν ηγέτη από το μέλλον και σημείωσε πως 23 χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας «είμαστε εδώ και τον νιώθουμε ανάμεσα μας.
Μας εμπνέει και μας δείχνει το δρόμο.
Είμαστε οι συνεχιστές μιας συναρπαστικής ιστορικής διαδρομής και κληρονόμοι μιας ιστορικής παρακαταθήκης.
Όσο περνούν τα χρόνια ο Ανδρέας Παπανδρέου γίνεται ολοένα και πιο επίκαιρος».
Ανέφερε ότι «δεν είναι τυχαίο ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου όταν οι έλληνες αξιολογούν, τους Πρωθυπουργούς της Μεταπολίτευσης, έχει πάντα μια μεγάλη υπεροχή», προσθέτοντας μεταξύ άλλων ότι «είναι αναμφισβήτητα μια απαράμιλλη ιστορική προσωπικότητα, εθνικός ηγέτης με όραμα και στρατηγική για τη χώρα», ο οποίος στην διαδρομή του πολεμήθηκε όσο κανένας άλλος.
Υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι σήμερα αυτοί που τον κυνήγησαν τον μνημονεύουν, αυτοί που τον κατηγόρησαν προσπαθούν να τον αντιγράψουν και αυτοί που προσπάθησαν να ξαναγράψουν την ιστορία απέτυχαν.
 «Η ιστορία εκδικείται τους παραχαράκτες και περιγελά τους αντιγραφείς γιατί αυτό που καταγράφει είναι η ζωντανή ιστορική πράξη», όπως είπε.
Η κ. Γεννηματά επεσήμανε  ότι ο Ανδρέας το 1981 παρέλαβε χώρα που άρχισε να κολυμπά χωρίς σωσίβιο στην ΕΟΚ, με ατελή δημοκρατία και μεγάλες ανισότητες και παρέδωσε το 1996 μια χώρα εθνικά περήφανη, που διεκδίκησε και κατέκτησε τη θέση της στην Ευρώπη, απέκτησε κράτος πρόνοιας.
«Ένας οραματιστής πολιτικός που έβλεπε πάντα, τη μεγάλη εικόνα», «ένας ριζοσπάστης και μεταρρυθμιστής πολιτικός που ως κυβερνήτης τόλμησε τις μεγάλες αλλαγές που σηματοδότησαν την ελληνική αριστερά με την ευρύτατη αναδιανομή του εισοδήματος και του πλούτου», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.
Η κ. Γεννηματά συνέχισε λέγοντας ότι «ο Ανδρέας ζει σήμερα, μέσα από τις πράξεις και την πολιτική μας» και τόνισε «είμαστε αποφασισμένοι να πάμε κόντρα σε όσα και όσους μας κρατούν στο χθες.
Μας έμαθε να μην συμβιβαζόμαστε.
Είμαστε το προοδευτικό ρεύμα απέναντι στις δύο όψεις της συντήρησης, την παλιά δεξιά της ΝΔ και τη νέα δεξιά του κ.Τσίπρα.
Ο Ανδρέας μας έμαθε να αγωνιζόμαστε για την Αλλαγή.
Συνεχίζουμε στο δρόμο του.
Οι αποφάσεις του Συνεδρίου μας το μαρτυρούν.
Με το Κίνημα Αλλαγής, συνεχίζουμε, ξανά μπροστά για να γυρίσει η χώρα σελίδα».
«Εμείς οι Σοσιαλιστές και Δημοκράτες δίνουμε τη μάχη για την ψυχή και το μέλλον της Ευρώπης με μια προοδευτική ατζέντα, ένα νέο κοινωνικό Συμβόλαιο με επικεφαλής τον Φρανς Τίμμερμανς» υπογράμμισε η κ. Γεννηματά και κατέληξε λέγοντας στις Ευρωεκλογές δίνουμε «Ψήφο Αλλαγής για την Ευρώπη και την Ελλάδα».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης