Παπαδημούλης: Στις Ευρωεκλογές δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για αποχή και χαλαρή ψήφο - Θα είναι οι πιο κρίσιμες

Παπαδημούλης: Στις Ευρωεκλογές δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για αποχή και χαλαρή ψήφο - Θα είναι οι πιο κρίσιμες
"Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τις περισσότερες πιθανότητες να είναι το πρώτο κόμμα στις εθνικές εκλογές του φθινοπώρου", σύμφωνα με τον Δ. Παπαδημούλη
Για την κρισιμότητα των επερχόμενων Ευρωεκλογών, τον ΣΥΡΙΖΑ και την Προοδευτική Συμμαχία, που οικοδομείται γύρω από κοινούς στόχους στην Ελλάδα και την Ευρώπη, μίλησε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.
Ο ίδιος τόνισε  ότι «οι επερχόμενες ευρωεκλογές θα είναι οι πιο κρίσιμες, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη, στην ιστορία της ΕΕ.
Κι αυτό, γιατί από το αποτέλεσμά τους θα κριθεί αν η Ευρώπη θα προχωρήσει μπροστά με ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή και κράτος δικαίου ή αν θα οπισθοδρομήσει δραστικά, όπως επιδιώκει η σύμφυση των νεοφιλελεύθερων και ακροδεξιών επιλογών».
Σημείωσε ότι στις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για αποχή και χαλαρή ψήφο και απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να σηκωθούν από τον καναπέ και να επιλέξουν με υπευθυνότητατα κόμματα και τα πρόσωπα που θα εκπροσωπήσουν επάξια τα εθνικά και λαϊκά συμφέροντα στην επόμενη Ευρωβουλή.
Σύμφωνα με τον κ. Παπαδημούλη, για την Ελλάδα «οι επόμενες Ευρωεκλογές θα είναι οι πρώτες πολιτικές κάλπες - και οι πιο πολωτικές- που θα στηθούν μετά από 4 χρόνια.
Κι εκεί, θα έχουμε τη δυνατότητα να διαψεύσουμε ηχηρά τις θεωρίες περί δήθεν διψήφιας διαφοράς υπέρ της ΝΔ.
Να τις μετατρέψουμε σε μοχλό για μια ισχυρή παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ και της Προοδευτικής Συμμαχίας στην Ευρωβουλή και μαζί σε σκαλοπάτι για να διεκδικήσουμε τη νίκη και μια νέα 4ετία με κυβέρνηση Τσίπρα στις εκλογές του φθινοπώρου».
Υπογράμμισε ακόμη ότι «στις Ευρωεκλογές διεκδικούμε, με βάση το έργο και την πολιτική μας, το ψηλότερο δυνατό ποσοστό.
Γιατί όχι και την πρωτιά.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πιστεύω τις περισσότερες πιθανότητες να είναι το πρώτο κόμμα στις εθνικές εκλογές του φθινοπώρου, που αναμφίβολα θα είναι ντέρμπι.
Ωστόσο, πρέπει όλοι να αντιληφθούμε ότι έχουμε μπει οριστικά πια στην εποχή της απλής αναλογικής και των συνεργασιών.
Που σημαίνει ότι, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και σε συνεργασία με δυνάμεις του ευρύτερου προοδευτικού χώρου -χωρίς να χάσουμε την ταυτότητά μας ως κόμμα της Αριστεράς- θα πορευτούμε για τη νέα 4ετία».
Ακόμη, σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψάχνει για σωσίβια, αλλά για προοδευτικές λύσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη και νικηφόρες συμμαχίες, ικανές να τις προωθήσουν», αλλά «επιδιώκουμε συγκλίσεις και συνεργασίες, με ένα κοινό σχέδιο, για έναν κοινό στόχο: μια καλύτερη Ελλάδα για τους πολλούς κι όχι για τους λίγους και ισχυρούς».
Σύμφωνα με τον κ. Παπαδημούλη, «η Προοδευτική Συμμαχία, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί τη μοναδική ρεαλιστική και βιώσιμη εναλλακτική απέναντι στην πρόταση της ΝΔ και του Κυρ. Μητσοτάκη, από τον οποίο έχει πάρει τα 'κλειδιά' η ακροδεξιά τρόικα των Σαμαρά-Βορίδη-Γεωργιάδη».
Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι μέχρι πρότινος καταλογίζανε στο ΠΑΣΟΚ την ευθύνη για τη χρεοκοπία της χώρας και τώρα τείνουν χέρι συνεργασίας, απάντησε πως «η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ οφείλει να αντιληφθεί ότι η στρατηγική της συμπόρευση με τη ΝΔ τα τελευταία χρόνια, το έχει οδηγήσει σε μονοψήφια ποσοστά.
Η ακραία «αντι-ΣΥΡΙΖΑ» ρητορική και ο ανιστόρητος και μη ρεαλιστικός στόχος για «στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ», φέρνουν το ΚΙΝΑΛ σε αντίθεση με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές και κυρίως, με ένα μεγάλο μέρος της κοινωνικής του βάσης, που έχει ισχυρή δημοκρατική και αντιδεξιά συνείδηση.
Όσο πιο γρήγορα το αντιληφθούν, τόσο το καλύτερο και για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα και για τους ίδιους».
Περαιτέρω, ο κ. Παπαδημούλης τόνισε ότι «οι εθνικές εκλογές είναι καλύτερο για την οικονομία και τη χώρα να γίνουν στην ώρα τους, στο τέλος της 4ετίας».
Τέλος, αναφερόμενος στη ΝΔ υπογράμμισε ότι η ηγεσία της «βρίσκεται σε κατάσταση μεγάλου εκνευρισμού, γι’ αυτό και διαρκώς αυτοαναιρείται» και «εκεί που αρχικά μιλούσαν για θριαμβευτική υπεροχή της ΝΔ - κάνοντας «σημαία» τους δημοσκοπήσεις που την παρουσίαζαν να προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ κατά 15 μονάδες- ξαφνικά σπεύδουν, δια του αντιπροέδρου τους Άδωνι Γεωργιάδη, να κατεβάσουν προεκλογικά τον πήχη για τις ευρωεκλογές στις 3,5 μονάδες.
Είναι, λοιπόν, προφανές ότι ούτε κι οι ίδιοι δεν πιστεύουν τις δημοσκοπήσεις με τα διψήφια ποσοστά».
 «Πλέον ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρχίζει να αντιλαμβάνεται ότι οι εθνικές εκλογές δεν θα είναι τόσο «περίπατος» για τη ΝΔ, όσο νόμιζε, και πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σημαντικές πιθανότητες να είναι ο νικητής της εκλογικής αναμέτρησης», προσθέτει ο κ. Παπαδημούλης και μεταξύ άλλων σημειώνει πως «η βιομηχανία των fakenews, που κατασκευάζει τελευταία η ΝΔ, προδίδει φόβο και ανησυχία» και «η λασπολογία του Κ. Μητσοτάκη θα πέσει για άλλη μια φορά στο κενό».
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS