Παπαδημούλης: Οι Ευρωεκλογές αφορούν το μέλλον και τους στόχους της μεταμνημονιακής Ελλάδας μέσα στην Ευρώπη

Παπαδημούλης: Οι Ευρωεκλογές αφορούν το μέλλον και τους στόχους της μεταμνημονιακής Ελλάδας μέσα στην Ευρώπη
«Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο», τόνισε ο Δ. Παπαδημούλης
Χαιρετισμό και κάλεσμα για μαζική συμμετοχή των πολιτών στις Ευρωεκλογές απεύθυνε, μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος, ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, στην εκδήλωση «Ψηφίζουμε για ένα Καλύτερο Μέλλον» - «Στόχοι και πολιτικές προτεραιότητες για τα επόμενα έτη», που διοργανώθηκε σήμερα, 30/3, στα Ιωάννινα, με τη συμβολή του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Ηπείρου και σε συνεργασία με το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.
Οι συμμετέχοντες συζήτησαν με την ενεργό συμβολή πολιτών και εκπροσώπων των τοπικών φορέων, για τις προκλήσεις των Ευρωεκλογών και για τις πολιτικές προτεραιότητες και τους στόχους που φέρουν στη μεταμνημονιακή Ελλάδα της επόμενης μέρας.
Ο κ. Παπαδημούλης στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του τόνισε ότι «
«μπροστά στις κρίσιμες ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου 2019, οφείλουμε να διαμορφώσουμε τους άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθούμε το επόμενο διάστημα.
Στόχος των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι να καταφέρουμε να θέσουμε στο περιθώριο, στη μειοψηφία, αυτό το υβρίδιο νεοφιλελευθερισμού και ακροδεξιάς, να διαμορφώσουμε ένα πλατύ αντιφασιστικό, δημοκρατικό και προοδευτικό κοινωνικό μέτωπο, ικανό να διεκδικήσει ένα καλύτερο αύριο για την πλειοψηφία των ευρωπαίων πολιτών και φυσικά των Ελλήνων πολιτών. Για τους πολλούς και όχι για τους λίγους».
Στο ερώτημα που ο ίδιος έθεσε λέγοντας «τι ακριβώς προτείνουμε ενόψει των ευρωεκλογών;
Ποιες είναι προτάσεις μας για το μέλλον της Ευρώπης;», απάντησε ότι:  
»Πρώτον, διεκδικούμε ένα αληθινό και αποτελεσματικό Σύμφωνο Δίκαιης και Βιώσιμης Ανάπτυξης και Σταθερότητας, που θα αντικαταστήσει το σημερινό δογματικό και νεοφιλελεύθερο κορσέ, που μόνο σταθερότητα και ανάπτυξη δεν έχει εξασφαλίσει για τις Ευρωπαϊκές οικονομίες και κοινωνίες.
Δεύτερον, δουλεύουμε για ένα νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο, για ένα νέο «New Deal», που θα επιδιώκει τη φορολογική εναρμόνιση και θα φορολογεί με δικαιοσύνη τους ψηφιακούς «γίγαντες», που θα διασφαλίζει ένα ισχυρό ευρωπαϊκό σύστημα εγγύησης καταθέσεων, που θα αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την κλιματική αλλαγή και τις προκλήσεις που θέτει αυτή την ανθρωπότητα.
Τρίτον, πρέπει να προωθήσουμε επιτέλους έναν ισχυρό κοινοτικό προϋπολογισμό, που να διαμορφώνει τις προϋποθέσεις για ένα βιώσιμο παραγωγικό μοντέλο ανάπτυξης, που θα ενδυναμώνει την εργασιακή ασφάλεια, την εισοδηματική σύγκλιση και την αναδιανομή του πλούτου. Με ισχυρές πολιτικές συνοχής, χωρίς περικοπές στην κοινή αγροτική πολιτική».
Ο κ. Παπαδημούλης σημείωσε πως «θέλουμε να προχωρήσει η ευρωπαϊκή ενοποίηση με δίκαιη ανάπτυξη, κοινωνική και περιφερειακή συνοχή και περισσότερη δημοκρατία και διαφάνεια.
Γιατί αν δεν κινηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση, η ίδια η ΕΕ δε θα μπορέσει να αποφύγει μια διαλυτική κρίση που την απειλεί ήδη από την σύμπραξη ακροδεξιών και νεοφιλελεύθερων δυνάμεων».
Όπως ανέφερε «οι Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου αφορούν το μέλλον μας.
Είναι η πιο σημαντικές στην ιστορία της ίδιας της ΕΕ και πολύ σημαντικές και για την Ελλάδα, καθώς βρισκόμαστε λίγους μήνες μετά την έξοδό μας από τα μνημόνια και πρέπει να χαράξουμε πορεία και στόχους για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη».
Αφού τόνισε πως «δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο», επεσήμανε ότι «πρέπει να μετάσχουμε μαζικά, να ψηφίσουμε και να επιλέξουμε υπεύθυνα και κόμμα και πρόσωπα».
Εάν θέλουμε να φύγουμε μπροστά, με ανάπτυξη, με ευημερία για τους πολλούς, ή αντίθετα αν θέλουμε να μείνουμε εγκλωβισμένοι στα ίδια ακριβώς αδιέξοδα που έχουμε μπροστά μας σήμερα, ή ακόμα χειρότερα αν θέλουμε να γυρίσουμε πίσω στον εθνικισμό, τις διαιρέσεις και τις μεγαλύτερες ανισότητες».
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS