Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης: Άλλοι δύο επαΐοντες της εξωτερικής πολιτικής υποψήφιοι με το Ποτάμι στις ευρωεκλογές

Θεοδωράκης: Άλλοι δύο επαΐοντες της εξωτερικής πολιτικής υποψήφιοι με το Ποτάμι στις ευρωεκλογές
Yποψήφιοι με το Ποτάμι για τις ευρωεκλογές ο Π. Καρκαμπάσης και ο Θ. Τσίκας
Δύο νέες υποψηφιότητες για τις ευρωεκλογές ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.
Πρόκειται για τον Πρέσβη Επί Τιμή Παντελή Καρκαμπάση και τον πολιτικό επιστήμονα - Διεθνολόγο Θοδωρή Τσίκα.
Ο κ. Θεοδωράκης καλωσόρισε τον έμπειρο Διεθνολόγο Θ. Τσίκα τονίζοντας πως η παρουσία του θα ενισχύσει την προσπάθεια του Ποταμιού να εξηγήσει στους πολίτες γιατί η αταλάντευτη ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας είναι προς το συμφέρον όλων των Ελλήνων. «Πρέπει να πείσουμε τους πολίτες και κυρίως τους νέους να εμπλακούν στην περιπέτεια της πολιτικής και να διασώσουν την Ευρώπη από την απειλή των λαϊκιστών και των εθνικιστών», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ποταμιού.
Ταυτόχρονα καλωσόρισε στο ευρωψηφοδέλτιο του Κινήματος τον Π. Καρκαμπάση ο οποίος έχει μακρά θητεία στον χειρισμό θεμάτων της Χερσονήσου του Αίμου, καθώς, μεταξύ άλλων, έχει διατελέσει Πρέσβης της Ελλάδας στην Αλβανία και έχει καταγράψει σε αρθρογραφία του τις εξελίξεις στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, όπου το τελευταίο διάστημα σημειώνεται έξαρση των λαϊκών κινητοποιήσεων ως αντίδραση στη διαφθορά της πολιτικής τάξης.
Ο Θ. Τσίκας αμέσως μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του στο ευρωψηφοδέλτιο του Ποταμιού δήλωσε ότι  «οι πολίτες του ορθού λόγου, του εκσυγχρονισμού, των προοδευτικών μεταρρυθμίσεων, του προωθημένου ευρωπαϊσμού μπορούν σε αυτές τις ευρωεκλογές να βρουν έκφραση στο ψηφοδέλτιο του Ποταμιού.
Τη δύναμη που μιλάει ανοιχτά για τον στόχο μιας Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.
Που είναι αντίθετη με τον λαϊκισμό κάθε μορφής και προέλευσης, τον ευρω-σκεπτικισμό, τον εθνικισμό, την ξενοφοβία και τον ρατσισμό».
Σημειώνεται ότι ο Θ. Τσίκας σε νεαρή ηλικία υπήρξε διαδοχικά συνεργάτης των Ευρωβουλευτών της ανανεωτικής Αριστεράς, Κώστα Φιλίνη και Μιχάλη Παπαγιαννάκη, ενώ αργότερα, συμμετείχε θεσμικά στις διαδικασίες και πρωτοβουλίες του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.
Στις δύο νέες υποψηφιότητες για τις ευρωεκλογές με το Ποτάμι έκανε αναφορά με ανάρτησή του  στο twitter ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, αναρτώντας και σχετικές φωτογραφίες.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης