Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

ΕΚΤ: Παράταση έως 30 Σεπτεμβρίου στην Ιταλική Banca Carige για την εξυγίανση της

ΕΚΤ: Παράταση έως 30 Σεπτεμβρίου στην Ιταλική Banca Carige για την εξυγίανση της
Η ιταλική κυβέρνηση είναι έτοιμη να εισφέρει έως και 1 δισ. ευρώ ως κεφάλαια στην τράπεζα έως το τέλος Σεπτεμβρίου εάν δεν έχει αίσιο τέλος η ιδιωτική λύση
Παράταση έως τις 30 Σεπτεμβρίου έδωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στην ιταλική Banca Carige και τους τρεις προσωρινούς διαχειριστές της που έχουν αναλάβει την εξυγίανση της τράπεζας.
Πηγές της ιταλικής τράπεζας δήλωσαν σήμερα (30/3) ότι η ΕΚΤ θέλησε να δώσει στους τρεις διαχειριστές αρκετό χρόνο για να ολοκληρώσουν τις ενέργειες που απαιτούνται ώστε η τράπεζα να συμμορφωθεί με τις κεφαλαιακές απαιτήσεις ώστε να γίνει βιώσιμη.
Η ΕΚΤ έχει επίσης παρατείνει την εντολή τριμελούς εποπτικής επιτροπής, ανέφεραν οι ίδιες πηγές της τράπεζας.
Η Banca Carige τέθηκε υπό ειδική διοίκηση στην αρχή του έτους, αφού ο κορυφαίος επενδυτής της μπλόκαρε τον Δεκέμβριο την προγραμματισμένη άντληση κεφαλαίων, εκτροχιάζοντας ένα σχέδιο διάσωσης που χρηματοδοτήθηκε από ιδιώτες.
Η τράπεζα έχει δηλώσει ότι πρέπει να καλύψει ένα έλλειμμα κεφαλαίου ύψους 630 εκατομμυρίων ευρώ (707,11 εκατομμύρια δολάρια) και οι προσωρινές διαχειριστές της αναζητούν προσφορές από δυνητικούς αγοραστές μέχρι τα μέσα Απριλίου.
Πηγές ανέφεραν στο Reuters ότι τα αμερικανικά Funds, Varde Partners και BlackRock σχεδιάζουν να υποβάλουν προσφορές.
Σύμφωνα με μέτρα έκτακτης ανάγκης που εγκρίθηκαν τον Ιανουάριο μετά την κίνηση της ΕΚΤ, η ιταλική κυβέρνηση είναι έτοιμη να εισφέρει έως και 1 δισεκατομμύριο ευρώ ως κεφάλαια στην τράπεζα έως το τέλος Σεπτεμβρίου, εάν δεν έχει αίσιο τέλος η ιδιωτική λύση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης