Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kashkari: Η καμπύλη αποδόσεων δείχνει ότι η Fed ενδεχομένως να προέβη σε υπερβολική σύσφιξη

Kashkari: Η καμπύλη αποδόσεων δείχνει ότι η Fed ενδεχομένως να προέβη σε υπερβολική σύσφιξη
Η καμπύλη αποδόσεων ενδεχομένως να υποδεικνύει ότι η Fed έχει «συσφίξει» υπερβολικά την πολιτική της, δήλωσε ο πρόεδρος της Fed της Μινεάπολης, Neel Kashkari
Η καμπύλη αποδόσεων, η οποία αντιστράφηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, είναι ένα σημαντικό μήνυμα που ενδεχομένως να υποδεικνύει ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) έχει «συσφίξει» υπερβολικά την πολιτική της, δήλωσε σήμερα (29/3/2019) ο πρόεδρος της Fed της Μινεάπολης, Neel Kashkari.
Σε συνέντευξή του στο «Fox Business Network», ο Kashkari ανέφερε ότι ενώ αντιτίθετο στις πρόσφατες αυξήσεις των επιτοκίων από τη Fed, η ύφεση για τις Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι το βασικό του σενάριο για φέτος, αν και παραδέχτηκε ότι οι κίνδυνοι είναι αυξημένοι.
«Ένα μεγάλο ερωτηματικό με το οποίο είμαστε αντιμέτωποι έχει να κάνει με το τι αντιπροσωπεύει το ουδέτερο επιτόκιο...
(…) Έχουμε περάσει το ουδέτερο επίπεδο;
Εξακολουθώ να νομίζω ότι δεν έχουμε, αλλά είναι σίγουρα πιθανό», πρόσθεσε.
Ο Kashkari εξέφρασε, πάντως, την έκπληξή του για το γεγονός ότι η καμπύλη απόδοσης έχει αρχίσει να αντιστρέφεται, τονίζοντας πως η σημερινή «υπομονετική» στάση της Fed ως προς τις αυξήσεις των επιτοκίων είναι πολύ λογική.
Όπως δήλωσε ο ίδιος, είναι πολύ νωρίς για να κρίνει αν η κεντρική τράπεζα θα πρέπει να αυξήσει τα επιτόκιά της το επόμενο έτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης