Τελευταία Νέα
Πολιτική

Π. Κόκκαλης: Σε αυτές τις εκλογές η Ευρώπη θα βγει διαφορετική

Π. Κόκκαλης: Σε αυτές τις εκλογές η Ευρώπη θα βγει διαφορετική
Ο Πέτρος Κόκκαλης είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ
«Είναι μεγάλη τιμή να εκλέγεσαι και μεγάλη ευθύνη να προσπαθήσεις να κάνεις κάτι για αυτό τον τόπο», ανέφερε σε σημερινές του δηλώσεις ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κόκκαλης και τόνισε πως σε αυτές τις ευρωεκλογές η Ευρώπη θα βγει διαφορετική.
Ερωτηθείς για τη συμμετοχή του στην ίδρυση της Οργάνωσης ΓΗ, ανέφερε ότι είναι μια προσπάθεια που ξεκίνησε δέκα χρόνια πριν προσφέροντας βιωματική εκπαίδευση για την κλιματική αλλαγή.
 Σχετικά με την πρωτοβουλία BlueGrowth, που αναπτύχθηκε στον Δήμο Πειραιά, ο κ. Κόκκαλης σημείωσε: «Θεωρήσαμε κρίσιμο να δώσουμε το έναυσμα ώστε να αρχίσουν να δημιουργούνται περισσότερες νεοφυείς επιχειρήσεις, οι startups, αλλά να λειτουργούν με έναν τρόπο που να προσφέρουν και στο περιβάλλον και στην κοινωνία.
Έτσι δημιουργήσαμε ένα εκκολαπτήριο, την Αephoria, και όταν είχα την ευκαιρία και την τιμή να είμαι υποψήφιος για τον Δήμο του Πειραιά, αποφασίσαμε να στηρίξουμε μια τέτοια προσπάθεια στον χώρο της γαλάζιας οικονομίας».
Σχετικά με την δραστηριοποίησή του στην αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος στον Πειραιά ανέφερε: «Όταν κατέβηκα στον τερματικό σταθμό του λιμανιού, αυτό που είδα ήταν μια αδιανόητη εικόνα, μια αίθουσα με 800 ανθρώπους με όλα τους τα υπάρχοντα, γυναικόπαιδα.
Αυτοί μέσα σε λίγες μέρες με το κλείσιμο των συνόρων της χώρας γίναν 6.000 και έπρεπε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σε αυτή την κατάσταση. Οι δυσκολίες ήταν πάρα πολύ μεγάλες καθώς ακόμα η χώρα δεν είχε δημιουργήσει τα Κέντρα Υποδοχής.
Έπρεπε πολύ γρήγορα να δημιουργήσουμε δομές σίτισης και παροχής πρώτων βοηθειών. Σύσσωμη η πόλη του Πειραιά ενεργοποιήθηκε.
 Κατέβηκε πολύς κόσμος στο λιμάνι, ξόδεψε ώρες, μέρες, μαγείρευαν, έφερναν φαγητά, ρούχα. Αυτό κράτησε 2-3 μήνες.
Είχα εμπειρία λόγω της Οργάνωσης Γη με το μαγείρεμα για πολύ κόσμο, όχι βέβαια για 10.000 μερίδες τη μέρα.
Η Οργάνωση Γη συνέχισε να παρέχει εθελοντικές υπηρεσίες και σήμερα κάνει μαθήματα ποδοσφαίρου σε συνεργασία με τη Barcelonaστο campτου Σχιστού και του Σκαραμαγκά σε αγόρια και κορίτσια, γύρω στα 700 παιδιά.
Έχουμε και μια ομάδα ποδοσφαίρου, την Ελπίδα, η οποία αγωνίζεται στο ανεξάρτητο πρωτάθλημα τα τελευταία τρία χρόνια».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης