Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μάνθος (Aenaon Markets): Στη συντήρηση το ΧΑ με πλάγια κίνηση αμφιβόλου ποιότητας

tags :
Μάνθος (Aenaon Markets): Στη συντήρηση το ΧΑ με πλάγια κίνηση αμφιβόλου ποιότητας
Επιβεβαιωμένη ανοδική ή καθοδική λύση του σχηματισμού με αυξημένο τζίρο θα δώσει την απαραίτητη ώθηση είτε προς το όριο των 742 με 750 μονάδων είτε προς τη στήριξη των 678 μονάδων
Στη συντήρηση έχει μπει ο Γενικός Δείκτης του ελληνικού χρηματιστηρίου πραγματοποιώντας στις τελευταίες συνεδριάσεις μια πλάγια κίνηση αμφιβόλου ποιότητας καυσίμων, αναφέρει στην εβδομαδιαία του τεχνική ανάλυση για την αγορά, ο Απόστολος Μάνθος, υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης στην Aenaon Markets.
Ο κυρίαρχος σχηματισμός στο ημερήσιο διάγραμμα τιμών είναι μια πλαγιοανοδική «σημαία» όπου έχει ως άνω πλευρά την περιοχή των 735 μονάδων και ως κάτω τις 698 μονάδες, αναφέρει ο αναλυτής.
Επιβεβαιωμένη ανοδική ή καθοδική λύση του εν λόγω σχηματισμού με αυξημένο τζίρο συναλλαγών θα δώσει την απαραίτητη ώθηση είτε προς το όριο των 742 με 750 μονάδων είτε αντίστοιχα προς τη στήριξη των 678 μονάδων.
Έως τότε τα δύο αντίπαλα στρατόπεδα αγοραστών - πωλητών θα επιδίδονται σε κινήσεις αναγνώρισης εδάφους, τονίζει ο κ.Μάνθος.
Σε ισχύ παραμένει το ανοδικό κανάλι του δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 έχοντας όμως πάρει από τις 19 Μαρτίου μια ροπή καθοδικής επαφής με τη κάτω πλευρά του, στις 1836 μονάδες.
Το πιθανό φλερτ του δείκτη με το επίπεδο των 1836 μονάδων θα δημιουργήσει δύο σενάρια.
Στο μεν πρώτο η διατήρηση του καναλιού θα επιφέρει νέα ανοδική κίνηση προς την άνω πλευρά του, όπου συναντάμε και την γραμμική αντίσταση των 1953 μονάδων ενώ στο δεύτερο σενάριο η καθοδική διάσπασή του θα είναι καταλυτική ωθώντας το δείκτη FTSE 25 πάνω στη στήριξη των 1780 μονάδων.
Πάντως αρνητική είναι μέχρι τώρα η ένδειξη καθοδικής τμήσης της γραμμής τάσης στο τεχνικό δείκτη Σχετικής Δύναμης (RSI).
Όσον αφορά το Τραπεζικό Δείκτη η άρνηση ανοδικής αρπαγής των 604 μονάδων έφερε τη γνωστή βίαιη καθίζηση σπρώχνοντάς τον προς επαναξιολόγηση δυνάμεων μέσα στη μεγάλη ζώνη των 550 με 500 μονάδων.
Για αυτή την πτωτική κίνηση μας είχε προϊδεάσει μερικώς ο τεχνικός δείκτης Σχετικής Δύναμης (RSI), καθώς όπως είχα αναφέρει στην προηγούμενη εβδομαδιαία ανάλυση είχε προσεγγίσει επίπεδα τιμών, όπου τον Απρίλιο του 2018 ο Τραπεζικός Δείκτης ήταν στις 1000 μονάδες και ξεκινούσε τη καθοδική του πορεία.
Εδώ έντονη αλλαγή στο περιβάλλον σκηνικό καθοδικής υποψίας θα υπάρξει μόνο με την επάνοδο του δείκτη άνω των 563 μονάδων, καταλήγει ο αναλυτής.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης