Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Δυο σενάρια για την πώληση του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής - Ορόσημο οι εκλογές

Δυο σενάρια για την πώληση του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής - Ορόσημο οι εκλογές
Έχουν  προηγηθεί δύο «ναυάγια» με το σχήμα Exin - Kalamos και με την κινεζική Gongbao
Σε δύο σενάρια για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής εστιάζει η διοίκησης της Εθνικής τράπεζας το ενδιαφέρον της, η οποία παραμένει με «ανοιχτές θύρες» σε «μία αξιόπιστη και φερέγγυα» πρόταση.
Πηγές της εταιρίας αναφέρουν ότι μέσα στο Καλοκαίρι θα μπορούσε να ξεκινήσει ένας νέος διαγωνισμός ενδιαφέρον για την πώληση του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής.
Το δεύτερο σενάριο είναι η αναμονή των εκλογών, προκειμένου να μην επηρεαστεί το όλο εγχείρημα από το προεκλογικό κλίμα, όπως ανέφερε χθες, ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, κ. Παύλος Μυλωνάς, κατά τη διάρκεια του teleconference που ακολούθησε της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων χρήσης 2018 του τραπεζικού ομίλου.
Βέβαια, θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο βαθμό που τελικά η τράπεζα θα επιλέξει την πρώτη εναλλακτική, τότε το πιθανότερο είναι ότι προς πώληση θα διατεθεί ποσοστό μικρότερο του 75% του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Ασφαλιστικής.
Υπενθυμίζεται πως η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής έχει συμφωνηθεί με τις ευρωπαϊκές αρχές στο πλαίσιο του πλάνου αναδιάρθρωσης που έχει υποβάλει η Εθνική Τράπεζα στον SSM.
Έχουν  προηγηθεί δύο «ναυάγια» με το σχήμα Exin - Kalamos, μετά την αδυναμία εξασφάλισης των απαραίτητων κεφαλαίων για την εξαγορά, και με την κινεζική Gongbao, με την οποία οι διαπραγματεύσεις διακόπηκαν τον περασμένο Οκτώβριο.

Αντ. Βασιλόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης