Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gurria (ΟΟΣΑ): Δεν νομίζω ότι θα έχουμε Brexit χωρίς συμφωνία

Gurria (ΟΟΣΑ): Δεν νομίζω ότι θα έχουμε Brexit χωρίς συμφωνία
Ακόμα μία κρίσιμη ψηφοφορία για το Brexit στη Βουλή των Κοινοτήτων
Λίγες πιθανότητες δίνει ο γγ του ΟΟΣΑ, Angel Gurria, στο ενδεχόμενο αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.
«Δεν νομίζω ότι θα έχουμε Brexit χωρίς συμφωνία» δήλωσε και συμπλήρωσε ότι αν και το κόστος θα είναι υψηλό δεν αναμένεται... καταστροφή.
«Δεν πιστεύω ότι με το Brexit θα υλοποιηθούν καταστροφικά σενάρια αν και θα υπάρξει κόστος» υποστήριξε.
Σημειώνεται ότι η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, θα κάνει ακόμα μία προσπάθεια για να περάσει η συμφωνία για το Brexit.
Ειδικότερα, η Βουλή των Κοινοτήτων θα πραγματοποιήσει έκτακτη συνεδρίαση προκειμένου να ψηφίσει επί της Συμφωνίας Αποχώρησης, στην οποία κατέληξε η May με την ΕΕ στο τέλος του 2018, ωστόσο το δεύτερο σκέλος της συνολικής συμφωνίας για το Brexit, η πολιτική διακήρυξη που σκιαγραφεί τις μελλοντικές σχέσεις, δεν θα τεθεί ενώπιον των βουλευτών.
Ο διαχωρισμός πραγματοποιήθηκε με στόχο να επιτραπεί διαδικαστικά η τρίτη ψηφοφορία επί της Συμφωνίας Αποχώρησης, που έχει ήδη απορριφθεί δύο φορές με ευρύτατες πλειοψηφίες, ωστόσο το γεγονός αυτό μπορεί να περιπλέξει τα πράγματα στο μέλλον.
Σε περίπτωση που η Βουλή δώσει θετική ψήφο και κυρώσει τη Συμφωνία Αποχώρησης της πρωθυπουργού τότε θα δοθεί το πράσινο φως για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ στις 22 Μαΐου.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης